De Witte Steen

GemeenteVenlo

Ulingshofweg 14
5915 PM

VenloDe Witte Steen is een woonwijk in het Auxiliatrixpark van De Zorggroep in Venlo. In een groene omgeving liggen twee straatjes, waar cliënten (18 tot 65 jaar) wonen met meervoudige handicaps, veelal veroorzaakt door niet-aangeboren hersenletsel. Er zijn 42 individuele appartementen en twee groepswoningen voor ieder zeven cliënten. In de directe omgeving van de woningen ligt het Activiteitencentrum (AC).
 

De Witte Steen is naast een zorglocatie vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt veel dingen zelf blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden, kennissen en mantelzorgers. In uw éigen woning, met alle privacy die daar bij hoort. Daar waar nodig krijgt u hulp van onze medewerkers en vrijwilligers, die dan daarvoor bij ú op bezoek komen! Het Activiteitencentrum (AC) van De Witte Steen biedt cliënten volop de mogelijkheid tot zinvolle dagbesteding en recreatie. In het AC kunt u overdag en in de avond- en weekenduren terecht voor activiteiten in groepsverband.

Website
Zowel op het gebied van activering, recreatie als een vorm van scholing. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot individuele begeleiding bij specifieke zorgvragen. Ook mensen van buitenaf kunnen voor hun dagbesteding terecht in het AC (zie AC en dagbesteding hieronder). De Witte Steen heeft ook een eigen website (www.dewittesteenvenlo.nl)  die door de bewoners, medewerkers en vrijwilligers wordt beheerd en waar nog meer specifieke informatie is te vinden over deze bijzondere zorglocatie.

De Witte Steen
De Witte Steen heeft drie woongebouwen met appartementen, ieder gebouw heeft een eigen entree. In de twee grootste gebouwen bevinden zich ook de groepswoningen, beide met met een eigen ingang. Als bewoner geniet u er alle vrijheid en privacy. U woont in een eigen appartement of op een eigen kamer waarvan u zelf de sleutel heeft. In De Witte Steen krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Verder krijgt u automatisch een nieuwe arts: onze specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn.

Activiteitencentrum en dagbesteding
Het Activiteitencentrum (AC) en de dagbesteding van De Witte Steen bieden zinvolle invulling van de dag en ontspanning. Overdag, 's avonds en in het weekend kunnen de bewoners van De Witte Steen er terecht in het AC voor groepsactiviteiten, recreatie en scholing. Individuele begeleiding is mogelijk als een bewoner een specifieke zorgvraag heeft. Ook mensen van buitenaf kunnen gebruik maken van de dagbesteding die het AC te bieden heeft. Zowel voor het wonen als de dagbesteding is een indicatie nodig. Meer uitleg daarover is te vinden op www.dewittesteenvenlo.nl of verkrijgbaar via de afdeling Zorgbemiddeling van De Zorggroep. Telefonisch bereikbaar op nummer 088 - 610 1755 (bereikbaar tijdens kantooruren).
 

Onze medewerkers

Faciliteiten

Activiteitenprogramma

Computerruimte

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Wasverzorging


Capaciteit

56


#Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755 (Tijdens kantooruren)


Ine Elt

Manager De Witte Steen

Waarom De Zorggroep?

8.5

Wij worden gemiddeld met een 8.5 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
De Beerendonck VenloDeken van Oppensingel 8
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
Dagbehandeling De Nieuwe Munt TegelenHeren van Tegelen 3 & 6