Vrijwilligers

Heb je een uurtje over in de week? Dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

Vrijwilliger worden?
088 - 61 088 61

Het bieden van goede zorg aan cliënten staat bij De Zorggroep hoog in het vaandel. Net zo belangrijk vinden we het welzijn van onze cliënten. Maar waar we voor de zorg een beroep kunnen doen op deskundige medewerkers, zijn we voor het welzijn van onze cliënten, maar ook voor mantelzorgers, mede afhankelijk van vrijwilligers. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar mensen zoals jij!

Wat houdt vrijwilligerswerk in?
Als vrijwilliger lever je een aanvulling op de zorg die beroepskrachten en familieleden verlenen. Dit kan zijn in een locatie van De Zorggroep, maar ook in de thuissituatie en/of vertrouwde woonomgeving van een cliënt. Je houdt je dus niet bezig met verzorging, verpleging of behandeling. De bezigheden van vrijwilligers bestrijken een breed terrein, dat varieert van het begeleiden van cliënten bij dagelijkse activiteiten, zoals handwerken, wandelen en de krant (voor)lezen of gewoon een praatje maken. Ook kan hierdoor de mantelzorger tijdelijk worden ontlast.

Niet vrijblijvend
Om bij ons vrijwilligerswerk te kunnen doen is je leeftijd niet belangrijk, je inzet wel. Of dat nu een uur per week is, of enkele dagdelen per maand. Het belangrijkste is dat cliënten en/of mantelzorgers op je kunnen rekenen, want vrijwilligerswerk is geen vrijblijvend werk. Dat er een flink beroep wordt gedaan op je betrokkenheid en je vermogen met mensen te kunnen omgaan, spreekt voor zich. Bijvoorbeeld door een luisterend oor te zijn. Uit ervaring weten we dat cliënten en mantelzorgers dat zeer waarderen. Voor hen bent jij die ‘gewone’ man of vrouw van buiten en dát zorgt in hun ogen voor een aangenaam leefklimaat. En eerlijk is eerlijk... wij als zorgorganisatie ervaren dat ook zo.

Wat bieden wij?
Voor wat hoort wat! Als vrijwilliger krijg je bij ons de mogelijkheid in een aangename werkomgeving zinvol werk te doen. Behalve levenservaring doe je vooral ook werkervaring op. En je verwerft deskundigheid, die wellicht later nog van pas komt.

Vrijwilligers zijn geen betaalde werknemers. Wel krijg je van ons een vrijwilligersovereenkomst met daarin de wederzijdse rechten en plichten. Zo heb je onder meer recht op een reiskostenvergoeding en een goede ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Je ontvangt een voordeelpas van De Zorggroep, waarmee je korting krijgt bij een aantal grote winkels en bedrijven in de regio. Voor vrijwilligers in de thuissituatie van een cliënt bieden wij scholing die bij sommige werkvelden (bijvoorbeeld dementie en vrijwillige palliatieve terminale zorg) een verplicht karakter heeft. Door deze scholing krijgen vrijwilligers ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Enthousiast geworden?
Via het aanmeldformulier kun je je direct aanmelden voor een vrijblijvend gesprek met een van onze procesbegeleiders vrijwilligers (vrijwilligerswerk in een locatie) of een van onze coördinatoren vrijwilligerswerk (vrijwilligerswerk bij cliënten thuis). Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en kunnen je alles vertellen over bijvoorbeeld voorwaarden, onkostenvergoeding, werktijden, samenwerking met andere vrijwilligers en begeleiding. Wil jij als vrijwilliger aan de slag? Dan vragen wij een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Aanmelden als vrijwilliger