Vrijwilligers

Onmisbaar in de gezondheidszorg, zowel in een Zorggroep-locatie als bij mensen thuis.
 

Vrijwilliger worden?
088 - 61 088 61

Vrijwilligers in de gezondheidszorg zijn onmisbaar. Zij leveren een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van de cliënten. Zo is het ook bij De Zorggroep. Heeft u een uurtje over in de week? Dan is vrijwilligerswerk bij De Zorggroep misschien wel iets. Daarmee kunt u écht iets voor iemand betekenen!

Als vrijwilliger levert u een aanvulling op de zorg die beroepskrachten en familieleden verlenen. U bent dus niet bezig met verzorging, verpleging of behandeling. Bezigheden van vrijwilligers variëren van het begeleiden van cliënten bij dagelijkse activiteiten, zoals handwerken, wandelen en de krant (voor)lezen, tot het begeleiden van cliënten naar het ziekenhuis en gewoon een praatje maken. De inzet als vrijwilliger is heel belangrijk om dit werk invulling te kunnen geven. Onze cliënten moeten dan wel op u kunnen rekenen. Onze structurele vrijwilligers krijgen hier ook veel voor terug via de Voordeelpas van De Zorggroep.

Wil je eerst eens komen praten over vrijwilligerswerk bij De Zorggroep? Neem dan contact op met de procesbegeleider vrijwilligers in jouw gemeente.

Contact procesbegeleider vrijwilligers

Hoe is het om als vrijwilliger actief te zijn bij De Zorggroep? Bekijk deze filmpjes voor de ervaringen van enkele van onze vrijwilligers.

Wiel Seuren, restaurantvrijwilliger bij De Zorggroep

Nellie van Berlo, wandelvrijwilliger bij De Zorggroep

Wim van Maris, vrijwilliger zangkoortje bij De Zorggroep

Riet Wilms, vrijwilliger voor mensen met dementie bij De Zorggroep