Vincentiushof

GemeenteVenray

Vincentiushof 1 - 12
5801 DT

VenrayIn Vincentiushof in Venray hebben De Zorggroep en Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheidszorg een aantal eigentijdse woonvoorzieningen gerealiseerd, waar zij hoogwaardige zorg bieden. De Zorggroep heeft 10 groepswoningen voor mensen met dementie gebouwd, elk met zeven cliënten.

 
Daarnaast zijn er nog twee groepswoningen van Vincent van Gogh voor kwetsbare ouderen met een psychiatrische aandoening. De woningen van De Zorggroep liggen midden in een woonwijk, in het centrum van Venray.Vincentiushof is vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt er ook dingen zelf blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en kennissen. Daar waar nodig krijgt u natuurlijk hulp van onze medewerkers en vrijwilligers.

De kleinschalige woningen bestaan veelal uit eenpersoonskamers. Wanneer u als echtpaar samen in de groepswoning komt te wonen, worden twee kamers gebruikt. Uw kamer in Vincentiushof is uw thuis waar u geniet van alle vrijheid en privacy. Buiten uw verzorgende mag niemand zomaar uw kamer oplopen. De gemeenschappelijke huiskamer is het hart van de groepswoning. Hier wordt gezamenlijk gegeten, een praatje gemaakt, de krant voorgelezen of een spelletje gespeeld.

In Vincentiushof krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Verder krijgt u automatisch een nieuwe arts: onze specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn.
Onze medewerkers


Faciliteiten

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Gezamenlijke keuken

Lift


Capaciteit

70


#Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755


Bianca Rongen

Manager Vincentiushof

Waarom De Zorggroep?

8.8

Wij worden gemiddeld met een 8.8 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Blauwververstraat VenrayBlauwververstraat 14, 16, 18 en Vollenbergstraat 15
De Mulder VenrayVeltumse Kleffen 68
Rooyhof VenrayJulianasingel 67