Sevenheym

GemeenteHorst aan de Maas

Maasbreeseweg 8
5975 BN

SevenumGeWoon Thuis in Sevenum

In Sevenum loopt een pilot om de zorg toekomstbestendig te maken. De financiële, personele en maatschappelijke houdbaarheid van het huidige systeem staat namelijk onder druk en vragen om een passend antwoord. De Zorggroep vindt dit antwoord in positieve gezondheid en vitale gemeenschappen: een sterke en veerkrachtige basis van burgerkracht in de samenleving, waar inwoners aandacht hebben voor elkaar, naar elkaar omkijken, elkaar helpen en ruimte geven aan iedereen om een betekenisvol leven te leiden.

Het uitgangspunt hierbij is dat mensen langer zelfstandig thuis wonen. Maar als verhuizen naar een woonzorglocatie toch noodzakelijk is, zorgen we ervoor dat mensen wonen zoals thuis: ze leven hun eigen leven zoals zij dat gewend zijn, op een plek die voor hen als thuis voelt, met de mensen om hen heen die er daarvoor ook waren. We stimuleren, waarderen en organiseren de contacten met het eigen netwerk van mantelzorgers, familie en vrijwilligers.

Om hier vorm aan te geven, werken we aan nieuwe woonzorgconcepten. Op Sevenheym en Schoutstraat ontdekken we onder de noemer 'GeWoon Thuis in Sevenum' samen hoe zo'n nieuw woonzorgconcept eruit moet komen te zien. We willen de huidige verpleeghuizen transformeren naar passende woonzorgcentra, als onderdeel van vitale gemeenschappen en als vitale gemeenschap op zich.

Deze ontwikkeling kan gevolgen hebben voor hoe er op deze locatie gewerkt wordt. Wilt u meer weten, vraag het aan de medewerkers en ga het gesprek aan. 


Sevenheym is een zorglocatie van De Zorggroep nabij de dorpskern van Sevenum. In Sevenheym wonen zowel echtparen als alleenstaanden. Het is buiten een zorgcentrum vooral een plek om te wonen. Daar waar nodig is, bieden medewerkers van De Zorggroep ondersteuning.

 
Als bewoner van Sevenheym geniet u alle vrijheid en privacy. U woont in een eigen appartement waarvan u zelf de sleutel heeft. De appartementen bestaan uit een woonslaapkamer met open keuken en een aparte badkamer met toilet. U kunt uw appartement aanvullend naar eigen smaak inrichten. Uw appartement in Sevenheym is uw thuis. U heeft dan ook alle recht op privacy. Niemand mag dus zonder uw toestemming uw woning binnenlopen.

Onze medewerkers


Faciliteiten

Fitness

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Kapper

Lift

Pedicure

Restaurant

Schoonheidsspecialiste

Scootmobielruimte met oplaadpunt

Stilteruimte

Winkel


Capaciteit

60


#
Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755


Belkis Bozdemir

Manager Sevenheym en Schoutstraat

Waarom De Zorggroep?

9.2

Wij worden gemiddeld met een 9.2 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Hof te Berkel HorstHof te Berkel 1-9
Schoutstraat SevenumSchoutstraat 8a