Camillus

GemeenteRoermond

Heinsbergerweg 176
6045 CK

RoermondOp het terrein van voormalig verpleeghuis Camillus liggen acht groepswoningen voor in totaal 64 mensen met dementie. Waarvan één PG-plus groepswoning. De woningen zijn onderling geschakeld. Even verderop zijn drie groepswoningen voor in totaal 30 mensen met een lichamelijke aandoening in combinatie met psychische problematiek (gerontopsychiatrie).  

 

Groepswoning voor mensen met dementie 
In de groepswoningen voor mensen met dementie vormen de acht bewoners samen een zo gewoon mogelijk huishouden. Elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer en er is een gezamenlijke huiskamer en keuken. De ruimtes in de woningen zijn qua inrichting en kleurstelling afgestemd op mensen met dementie. 

PG-Plus groepswoning 
De PG-plus groepswoning biedt ruimte aan acht bewoners met dementie in een vergevorderd stadium, van wie het gedrag soms moeilijk te begrijpen is en communiceren een uitdaging kan zijn. Gedrag is een uiting van de behoefte waar medewerkers in de groepswoning veel aandacht voor hebben. De begeleiding in de woning en de benadering door de medewerkers kenmerkt zich door rust, veiligheid en structuur. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een grote, gezamenlijke huiskamer met open keuken. 

Groepswoning gerontpsychiatrie
In de groepswoningen gerontopsychiatrie heeft elke bewoner een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een grote, gezamenlijke huiskamer met open keuken. De begeleiding in de woning en de benadering door de medewerkers kenmerkt zich door rust, veiligheid en structuur. Naast deze woningen is een theehuis met daarin een atelier, waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

Zorg en behandeling
De Zorggroep staat 24 uur per dag en zeven dagen per week garant voor alle zorg waar de bewoners van de groepswoningen conform hun indicatie recht op hebt. In iedere woning is overdag en ‘s avonds een medewerker aanwezig. In de groepswoning krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Medewerkers, vrijwilligers, bewoners en mantelzorgers geven samen invulling aan het wonen en leven in de groepswoningen. Dat betekent zoveel als mogelijk wonen en leven zoals thuis.

Lokale cliëntenraad
De Zorggroep vindt uw mening als bewoner en contactpersoon over de zorg belangrijk. De lokale cliëntenraad Camillus behartigt uw belangen om het woon- en leefklimaat binnen de woon- eenheden te verbeteren. Bekijk de folder lokale cliëntenraad Camillus.

 

Onze medewerkers
Onze plannenFaciliteiten

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Pedicure

Scootmobielruimte met oplaadpunt

Stilteruimte

Wasverzorging


Capaciteit

64+30
#Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig.
Deze kunt u zelf aanvragen via de website van het CIZ of via uw huisarts laten aanvragen.
Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven. 


  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755 (Tijdens kantooruren)

Bewoners aan het woord

Ik woon nu ongeveer drie jaar in Camillus en het bevalt me heel goed! Het personeel is ontzettend vriendelijk en staat altijd voor me klaar. Ik hoef maar te roepen en ze staan al voor me klaar. Ook verveel ik me hier nooit, er is altijd wel iets te doen.

De heer Hans Hendrikx

woont sinds drie jaar in Heinsbergerweg

Waarom De Zorggroep?

8.3

Wij worden gemiddeld met een 8.3 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Hospice De Ark RoermondHeinsbergerweg 176-F
Dagbehandeling Delta RoermondHeinsbergerweg 176-G
Amaliahof SwalmenPrins Willem Alexanderstraat 1
Herte HertenOp De Steen 81