St. Jan Baptist

GemeenteRoermond

Neerstraat 1
6071 JJ

SwalmenZorgcentrum St. Jan Baptist van De Zorggroep ligt in het centrum van Swalmen dichtbij voorzieningen zoals winkels en een apotheek. Deze zorglocatie vormt één geheel met de aanleunwoningen van 'Naoberhoes' en 'Veldpoort'. St. Jan Baptist heeft naast zorgappartementen ook 20 kamers voor mensen met dementie. 

 
St. Jan Baptist is naast een zorgcentrum vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt veel dingen zelf blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en kennissen. Daar waar nodig krijgt u hulp van onze medewerkers en vrijwilligers. Voor bewoners is er de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende activiteiten en workshops. De appartementen bestaan uit een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Als bewoner van St. Jan Baptist geniet u alle vrijheid en privacy. U woont in een eigen appartement waarvan u zelf de sleutel heeft. Ook kunt u uw appartement aanvullend naar eigen smaak inrichten. Deze locatie biedt daarnaast ook mogelijkheden voor kortdurend verblijf.

In St. Jan Baptist krijgt u als bewoner een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Afhankelijk van uw situatie kunt u gebruik blijven maken van de diensten van uw huisarts. Mocht een specialist ouderengeneeskunde nodig zijn vanwege de indicatie, dan wordt die toegewezen door De Zorggroep en wordt die dus uw behandelend arts. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn.
 
Onze medewerkers
Onze plannen


Faciliteiten

Bibliotheek

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Internetcafé

Kapper

Opticien en audicien

Pedicure

Restaurant

Scootmobielruimte met oplaadpunt

Stilteruimte

Winkel


Capaciteit

42
#

 

Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755


Baukje van de Ven

manager St. Jan Baptist en Amaliahof

Waarom De Zorggroep?

8

Wij worden gemiddeld met een 8 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Hospice De Ark RoermondHeinsbergerweg 176-F
Dagbehandeling Delta RoermondHeinsbergerweg 176-G_x00D_
Amaliahof SwalmenPrins Willem Alexanderstraat 1
Camillus RoermondHeinsbergerweg 176