Ruijsstraat Helden

GemeentePeel en Maas

Ruijsstraat 80
5988 AB

HeldenAan de Ruijsstraat in Helden liggen vijf groepswoningen voor mensen met dementie. Elke woning heeft een eigen voordeur en bewoners nemen (in overleg) hun eigen meubels mee naar hun nieuwe huis. In De Ruijsstraat vormt een bewoner, samen met vijf medebewoners een zo gewoon mogelijk huishouden.

 
Het uitgangspunt van wonen, welzijn en zorg in een groepswoning is zo veel als mogelijk een écht thuis bieden. Samen met medewerkers en vrijwilligers van De Zorggroep dragen familie en mantelzorgers daaraan bij. Elke bewoner heeft in de Ruijsstraat een eigen zit/slaapkamer. De gemeenschappelijke huiskamer is het hart van de groepswoning. Hier vinden activiteiten plaats en wordt gezamenlijk gegeten. Het doel van activiteiten is bewoners te ondersteunen bij de invulling van de dag. Alledaagse activiteiten zoals koffie zetten komen langs, maar er worden ook regelmatig  activiteiten gedaan als samen de krant lezen. De Ruijsstraat heeft verder een zogenaamde belevingstuin: een tuin waarin zien, ruiken, voelen, luisteren en proeven centraal staan.

In de Ruijsstraat krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan.

Onze medewerkers
Onze plannen


Faciliteiten

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Gezamenlijke keuken


Capaciteit

30#


Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755

Bewoners aan het woord

Ik woon nu ongeveer een half jaar in Ruijsstraat Helden en ik vind het heel prettig! Er ligt een mooie tuin bij waar ik graag een stukje wandel of naar de vogeltjes kijk. Het personeel zorgt ervoor dat ik niks te kort kom, heel fijn. Ik heb een hele goede keuze gemaakt om hier te komen wonen.

De heer Koos Kiggen

woont sinds een half jaar in de Ruijsstraat Helden

Waarom De Zorggroep?

10

Wij worden gemiddeld met een 10 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Broekstraat MaasbreeBroekstraat 65
De Groenling PanningenSteenbakkerstraat 78
Hof Ter Borcht BaarloZuivelstraat 5