Rooyhof

GemeenteVenray

Julianasingel 67
5802 AT

Venray


Rooyhof is de naam van een verbouwde vleugel van voormalig kloostercomplex Beukenrode. In Rooyhof bevinden zich 30 ruime zorgstudio’s voor mensen met complexe lichamelijke aandoeningen.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en op elke verdieping zijn 10 zorgstudio's en een gezamenlijke buurtruimte met grote, open keuken. In de buurtruimte kunnen bewoners elkaar ontmoeten voor een kopje koffie, bij de maaltijden of bij activiteiten. Er is een grote binnentuin en daarnaast beschikken de bewoners van de eerste en tweede verdieping over een ruim balkon. Rooyhof ligt aan de Julianasingel, op een steenworp afstand van het centrum van Venray.

De zorgstudio is een nieuwe woonvorm voor mensen met een intensieve zorgvraag vanwege lichamelijke aandoeningen. Zij beschikken over een eigen zit/slaapkamer met keukenblok en aparte badkamer. Gemiddeld zijn de zorgstudio’s 45 m2 groot. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het multidisciplinaire team, bestaande uit verzorgenden en verpleegkundigen, een specialist ouderengeneeskunde, logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en diëtist. In Rooyhof zijn behandelkamers en een ruimte voor fysiotherapie.

Een mooi voorbeeld van de complexe zorg die in Rooyhof wordt geboden, leest u in dit artikel in ons blad Z-magazine over de heer Janssen. Hij heeft door een beroerte een deel van zijn spraakvermogen verloren, zit in een rolstoel en kan zijn handen niet goed gebruiken. Daarnaast functioneren zijn longen zo slecht dat hij via een canule in de hals aan een  beademingsmachine is aangesloten. Om de heer Janssen goed te kunnen verzorgen, hebben de zorgmedewerkers een extra scholing gevolgd, zodat zij nu bevoegd en bekwaam zijn om de gespecialiseerde canulezorg uit te voeren.

Onze medewerkers
Ons cijfer
Onze plannen


Meer over zorg


Faciliteiten

Behandelruimtes

Buurtruimtes

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Kapper

Lift

Tandarts

Wasverzorging


Capaciteit

30

Zorgplaatsen


#Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover meer informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen. 
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
    Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

DIRECT AANVRAGEN     Of bel naar: 088 - 61 01 755

Bewoners aan het woord


 

Waarom De Zorggroep?

10

Wij worden gemiddeld met een 10 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Blauwververstraat VenrayBlauwververstraat 14, 16, 18 en Vollenbergstraat 15
Vincentiushof VenrayVincentiushof 1 - 12