Revalidatiecentrum Vita Nova


GemeenteRoermond
Navigeer naar: Nassaustraat 116

Roermond


In Revalidatiecentrum Vita Nova (de nieuwe naam van Zorghotel Roermond) kunt u terecht voor geriatrische revalidatiezorg. Deze zorg en behandeling is specifiek gericht op ouderen die moeten herstellen van bijvoorbeeld een operatie of beroerte. In het revalidatiecentrum verblijft u tijdelijk, totdat u weer voldoende hersteld bent om thuis zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. Vita Nova ligt naast het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

In Vita Nova zijn ook kamers beschikbaar voor Eerstelijns Verblijf (ELV). Dat is een kortdurend verblijf, gericht op herstel, als blijkt dat u tijdelijk niet zelfstandig thuis kunt wonen. U kunt hier terecht op verwijzing van uw huisarts of specialist. Wilt u meer weten? Klik dan hier voor informatie over Eerstelijns Verblijf.


In Vita Nova zijn 40 kamers, verdeeld over vijf verdiepingen. Elke kamer is voorzien van een bed, nachtkastje, kledingkast en kluisje. Elke kamer heeft een eigen badkamer. 

Het revalidatieprogramma bestaat uit therapieën, zowel individueel als in groepsverband. Dat is hard werken. Uw motivatie en inzet is daarbij van groot belang. Revalideren gebeurt overigens niet alleen tijdens de therapiemomenten. Wij zien álle dagelijkse activiteiten als oefening en training, zoals bijvoorbeeld aankleden, tanden poetsen en een boterham smeren.

Cliënten worden gestimuleerd om niet alleen tijdens hun therapie-momenten oefeningen te doen, maar ook daarbuiten. Dat kan onder andere door de inzet van de Qwiek-Up: een innovatieve technologie en zorgondersteunend product in éénKijk hier hoe dit werkt. 

In het revalidatiecentrum werken de behandelaars van De Zorggroep en het Laurentius Ziekenhuis nauw samen op het gebied van revalidatietherapie (zowel voor ouderen als jongeren), bewegingstherapie en sportgeneeskunde. 

Wilt u meer weten over revalideren bij De Zorggroep? Klik dan hier. Naast algemene informatie vindt u daar korte video's waarin behandelaars zoals een ergotherapeut, diëtiste en logopediste vertellen wat hun vak inhoudt en hoe zij van toegevoegde waarde kunnen zijn voor cliënten.

Mensen uit de buurt kunnen gebruik maken van Roermond Vitaal: de sportschool speciaal voor 55-plussers.

Onze medewerkers


Faciliteiten

Behandelruimtes

Fitness

Lift

Lounge

Oefenzaal

Patiotuin

Restaurant / Brasserie


Capaciteit

40

Zorgplaatsen


#In het ziekenhuis wordt een aanvraag geregeld.

Heeft u nog andere vragen over revalidatie?

Bel dan met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Telefoon 088 - 61 01 755.


Ankie van Schaik

Manager Revalidatie

Waarom De Zorggroep?

8.5

Wij worden gemiddeld met een 8.5 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Dagbehandeling Delta RoermondHeinsbergerweg 176-G
Amaliahof SwalmenPrins Willem Alexanderstraat 1
Hospice De Ark RoermondHeinsbergerweg 176-F
Herte HertenOp De Steen 81

Revalidatiecentrum Vita Nova

GemeenteRoermond

Navigeer naar: Nassaustraat 116

Roermond