Revalidatie

Onze revalidatie richt zich op uw herstel, zodat u snel weer naar huis kunt.
 

       

Mogelijk bent u net in het ziekenhuis aan uw knie geopereerd, is uw heup na een ongelukkige val gebroken of moet u herstellen van een hersenbloeding. Er volgt dan een periode van revalidatie om alledaagse zaken zoals lopen of zelfstandig douchen opnieuw te leren. Deskundige medewerkers van onze gespecialiseerde revalidatieafdeling staan klaar om u daarbij te helpen. Het uiteindelijke doel is dat u thuis weer zelfstandig kunt wonen en leven.

De Zorggroep is gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. Dit is revalidatie die rekening houdt met de specifieke zorgvraag en het herstelvermogen van ouderen. In dit filmpje (klik hier) ziet u hoe het revalideren bij De Zorggroep in zijn werk gaat. En u leest er meer over in de Nieuwsbrief Revalideren bij De Zorggroep. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de drie revalidatiecentra van De Zorggroep. 

Therapie
Het revalidatieprogramma bestaat uit therapieën, zowel individueel als in groepsverband. Dat is hard werken; zowel aan uw lichamelijk herstel als aan uw geestelijk welbevinden. Onze medewerkers helpen u inzicht te krijgen in uw mogelijkheden en eventuele beperkingen. U leert uw krachten te verdelen en uw activiteiten te plannen. Tijdens het revalidatieproces is het belangrijk om dagelijkse handelingen zo veel mogelijk zelf te doen en ermee te oefenen. Denk aan zelf opstaan, aankleden, tanden poetsen of boterhammen smeren (klik hier voor meer informatie). Het doel van revalidatie is terugkeer naar huis, waar u weer zo zelfstandig mogelijk gaat functioneren. 

Uw behandelteam
Tijdens uw verblijf op onze revalidatie-afdeling wordt u begeleid door een professioneel behandelteam. Afhankelijk van uw hulpvraag bestaat dat team uit een specialist ouderengeneeskunde (arts), verzorgenden en verpleegkundigen, een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, diëtist, welzijnsmedewerker, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. Klik hier voor meer informatie.

Uw behandelplan
Samen met u bekijkt het behandelteam welke therapieën nodig zijn voor uw herstel. Denk aan logopedie als u moeilijk kunt praten of slikken. Of fysiotherapie als u problemen heeft met bewegen of traplopen. Ergotherapie is nodig wanneer u moeite heeft met dagelijkse handelingen, zoals een maaltijd bereiden, of wanneer u een andere zit- of lighouding aan moet leren. Het behandelteam stelt samen met u een behandelplan op dat gericht is op herstel en terugkeer naar huis.    

De rol van de mantelzorger
Revalideren doet u nooit alleen. Uw partner of mantelzorger heeft een actieve rol in het revalidatieproces. Door u te steunen tijdens therapie en te leren omgaan met de veranderde situatie. Klik hier voor meer informatie.

Ervaringen van een cliënt
In dit filmpje (klik hier) vertelt mevrouw Van Cruchten hoe tevreden ze is over haar revalidatietraject bij De Zorggroep. En hoe ?het is gelukt om haar knie tóch weer te kunnen buigen.  

Hoe vraag ik revalidatiezorg aan?

Uw behandelend arts (huisarts of specialist) bepaalt welke revalidatiezorg u nodig heeft. 
De arts regelt een aanvraag voor het revalidatiecentrum.  

Heeft u vragen over revalideren bij De Zorggroep? 
Bel dan met onze afdeling Zorgbemiddeling, telefoon 088 - 61 01 755 (bereikbaar tijdens kantooruren). 


Ankie van Schaik

manager GRZ-locaties


Waarom De Zorggroep?