Porta Silva

GemeenteBeesel

Bösdaellaan 3-8
5953 BW

ReuverPorta Silva is een gebouw in de wijk Bösdael in Reuver. Het is een wijk in beweging met volop mogelijkheden voor jong en oud. In de zes groepswoningen van De Zorggroep die in het Porta Silva gevestigd zijn wonen elk acht mensen met dementie.

 
Porta Silva is naast een woon- en zorggebouw vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt er ook dingen zelf blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en kennissen. Daar waar nodig krijgt u natuurlijk hulp van onze medewerkers en vrijwilligers. Acht bewoners vormen samen een zo gewoon mogelijk huishouden. Het uitgangspunt van wonen, welzijn en zorg in een groepswoning is dan ook zo veel als mogelijk een écht thuis bieden. Porta Silva beschikt ook over een belevingstuin en een dierenweide. Een belevingstuin is een tuin waarin kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven centraal staan. Bewoners kunnen genieten van de tuin, maar ook door te helpen  met het onderhoud ervan.

Elke bewoner heeft in Porta Silva een eigen zit/slaapkamer. Twee bewoners delen samen een badkamer met douche en toilet, gekoppeld aan beide kamers. Uw kamer in Porta Silva is uw thuis. U hebt dan ook alle recht op privacy. Niemand mag dus zonder uw toestemming uw kamer binnenlopen. Uw verzorgende heeft natuurlijk wel altijd toegang tot uw kamer.

In Porta Silva krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Verder krijgt u automatisch een nieuwe arts: onze specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn.
 

Onze medewerkers
Ons cijfer
Onze plannen


Faciliteiten

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Gezamenlijke keuken

Lift


Capaciteit

48


#Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755

Bewoners aan het woord

Ik woon nu ongeveer een jaar in Porta Silva en het bevalt me heel goed! Het personeel is ontzettend vriendelijk en staat altijd voor me klaar. Ik hoef maar te roepen en ze staan al voor me klaar. Ook verveel ik me hier nooit, er is altijd wel iets te doen.

De heer Ben Beeren

woont sinds een jaar in Porta Silva

Waarom De Zorggroep?

7,1

Wij worden gemiddeld met een 7,1 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Bösdael ReuverBösdaellaan 47