De Nieuwe Munt

GemeenteVenlo

Lingsterhofweg 124-126
5931 MB Tegelen

De Nieuwe Munt is een wijk net buiten het centrum van Tegelen. In De Nieuwe Munt kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen omgeving blijven wonen. Het is een wijk voor jong en oud waar zorg behoevende mensen en mensen die geen zorg nodig hebben door elkaar wonen. 


De Nieuwe Munt bestaat uit 48 koop- en 189 huurappartementen, gelegen aan twee straatjes en een plein. In het gebouw Cavalier is een dagbehandeling gevestigd voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Meer informatie hierover kunt u vinden via de link in de linkerkolom Meer over zorg, die hieronder staat. Of door te klikken op de link Dagbehandeling onderaan deze pagina, waar in de blokjes ook onze folders over dagbehandeling te vinden zijn. In Cavalier bevinden zich ook een aantal appartementen voor eerstelijns verblijf. Verder zijn in het gebouw Solidus een revalidatieafdeling en een behandelcentrum (fysio- en ergotherapie en logopedie) gevestigd. De Zorggroep huurt 60 zorgappartementen voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Ook in de 30 zorgappartementen die door Antares op basis van scheiden wonen-zorg worden verhuurd, levert De Zorggroep alle gevraagde zorg.
Daarnaast hoort zorgcentrum St. Julia ook bij wijk De Nieuwe Munt. Dit gebouw telt drie verdiepingen met in totaal 36 eenpersoons appartementen. Op de benedenverdieping bevindt zich een recreatiezaal waar activiteiten plaatsvinden en samen gegeten wordt. Een ander deel van het gebouw is als klooster in gebruik door de Zusters van Onze Lieve Vrouw.

De door De Zorggroep aangekochte zes groepswoningen zijn bestemd voor 42 mensen met dementie. De groepswoningen bevinden zich in gebouw Centime.
Lukt zelfstandig wonen niet meer of niet meer volledig, dan kunnen ook de bewoners van de overige appartementen (vrije verhuur) een beroep doen op de diensten van Groene Kruis Thuiszorg en De Zorggroep.

Een fijn ontmoetingspunt in de wijk is buurtrestaurant/brasserie Ut Lingsterhäöfke, waar bewoners hun maaltijden kunnen nuttigen. Klik hier voor de contactgegevens van Ut Lingsterhäöfke. 

Heeft u vragen over wonen bij De Nieuwe Munt, neem dan contact op met een van onze ambassadeurs Wonen, Welzijn en Zorg: Loek Thijssen en Daniëlle de Ruijter. Zij zijn te bereiken via de Klantenservice van De Zorggroep, 088 - 61 088 61 of ambassadeur.wonen.welzijn.zorg@dezorggroep.nl.

Onze medewerkers


Faciliteiten

Brasserie

Kapper

Kapsalon

Lift

Scootmobielruimte met oplaadpunt


Capaciteit

145
#


 

Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755 (Tijdens kantooruren)


Diana Salverda

Manager De Nieuwe Munt

Waarom De Zorggroep?

9.4

Wij worden gemiddeld met een 9.4 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
De Beerendonck VenloDeken van Oppensingel 8
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
Dagbehandeling De Nieuwe Munt TegelenHeren van Tegelen 3 & 6