IEP Venlo

GemeenteVenlo

Tegelseweg 210
5912 BL

VenloHet Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo is, naast het IEP in Venray, onderdeel van een unieke regionale samenwerking. Hierbinnen werken Proteion, Vincent van Gogh en De Zorggroep samen aan de beste zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag.

Binnen het IEP komt de specifieke deskundigheid en ervaring van psychiatrie en verpleeghuiszorg samen in de behandeling, zorg en ondersteuning voor ouderen met dementie in combinatie met gedragsproblemen. Samen de kennis, samen de zorg.

Dementie is een ingrijpende ziekte, die gepaard gaat met geheugenproblemen en verwardheid. Bij sommige mensen ontstaat ook onbegrepen gedrag zoals angst, ernstige onrust of agressiviteit. Dit heeft grote gevolgen voor de persoon zelf en voor zijn of haar omgeving. Er kan zelfs een onhoudbare situatie ontstaan, omdat familie, mantelzorgers of zorgmedewerkers niet meer weten hoe ze met hun naaste of de cliënt moeten omgaan. 

Speciaal voor mensen met dementie en onbegrepen gedrag is er het IEP. In Venlo is dit een afdeling voor veertien ouderen die daar ongeveer drie maanden verblijven. Het IEP richt zich op passende zorg die aansluit bij wat de cliënt nodig heeft en die de familie/naasten ondersteunt.

IEP Venlo
We bieden onze cliënten intensieve behandeling, (belevingsgerichte)zorg en ondersteuning zodat zij de overstap kunnen maken naar een zorgcentrum, een kleinschalige woonvorm of (als het mogelijk is) terug naar hun eigen woonsituatie. Het accent ligt primair op de behandeling. Het verblijf binnen het IEP is tijdelijk: de behandelperiode bestaat uit maximaal 14 weken, afhankelijk van de persoonlijke problematiek en het individuele herstelproces. 

Lees hier verder over de behandeling in IEP


Faciliteiten

Behandelruimtes

Gezamenlijke keuken

Grand café


Capaciteit

14


 
#
Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Aanmelding voor IEP kan via uw huisarts of andere verwijzers, of via uw zorgteam (als u in een zorglocatie woont).

Neem hiervoor contact op met:
Zorgbemiddeling De Zorggroep, 088 - 61 01 755 (tijdens kantooruren)  of zorgbemiddelingintra@dezorggroep.nl
of
Aanmelding & Consultatie Vincent van Gogh, 0478 - 52 77 00 of aanmelden@vvgi.nl  

 DIRECT AANVRAGEN

 

Meer locaties in de buurt
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
Centime TegelenDe Lom de Bergstraat 2-12
Eik, Notenboom en Oleander VenloAuxilliatrixweg 35