Hospice De Ark

GemeenteRoermond

Heinsbergerweg 176-F
6045 CK

RoermondIedereen kan in het leven te maken krijgen met ernstige ziekten, zelfs zo ernstig dat genezing niet meer mogelijk is. Op zo’n moment wordt alles anders en worden andere prioriteiten gesteld. In die laatste levensfase is er behoefte aan speciale zorg en aandacht om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Alle aandacht en zorg zal gericht zijn op een zo goed mogelijk leven in de tijd die nog rest.

 
Is er thuis geen of te weinig verzorging, is de verzorging te zwaar of is er meer specialistische hulp nodig? Dan kan een verblijf in De Ark een goed alternatief zijn. De Ark biedt een huiselijke omgeving. Er zijn 14 volledig ingerichte eenpersoonskamers met eigen badkamer. 

Palliatieve terminale zorg is gericht op het verbeteren of zoveel mogelijk behouden van de kwaliteit van leven. De medewerkers van De Ark zijn hierin gespecialiseerd. De deskundige zorg en ondersteuning is gericht op het zoveel mogelijk voorkómen en verminderen van klachten en problemen die kunnen optreden in de levensfase. Er is alle ruimte voor de wensen en behoeften van cliënten en die van de naasten. Lees meer over De Ark in de informatiefolder. 

De Zorggroep is aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Limburg en neemt hieraan actief deel. Dit netwerk streeft naar optimale kwaliteit van de zorgverlening.

 
Betrokkenen bij de zorgverlening
Zorgdossier en zorgplan
Bezoek
 
Onze medewerkers

Faciliteiten

Stilteruimte


Capaciteit

14


#Hoe kom ik in aanmerking voor opname?

Als u in aanmerking wilt komen voor een opname in hospice De Ark, kunt u een aanvraag indienen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor een Zorgzwaartepakket 10 of Eerstelijns verblijf palliatieve zorg. Ook uw huisarts of behandelend arts kan deze aanvraag indienen. Een indicatie-adviseur van het CIZ geeft na beoordeling van de situatie een indicatie af. 

Zodra een zorgbemiddelaar van De Zorggroep deze indicatie heeft ontvangen, neemt hij contact met u op voor een intake-gesprek. Als u dat wenst, is ook een rondleiding in De Ark mogelijk. 

 
Meer locaties in de buurt
Dagbehandeling Delta RoermondHeinsbergerweg 176-G
Amaliahof SwalmenPrins Willem Alexanderstraat 1
Camillus RoermondHeinsbergerweg 176
Herte HertenOp De Steen 81