Fysiotherapie

Als bewegen ineens niet meer vanzelfsprekend is, helpen onze fysiotherapeuten u graag.
 

Heeft u vragen?
088 - 610 1964

De fysiotherapeuten van De Zorggroep staan voor u klaar als bewegen ineens niet meer vanzelfsprekend is. De fysiotherapeut werkt samen met u om problemen aan te pakken. In beweging zijn en blijven is namelijk erg belangrijk. Het kan de gevolgen van een ziekte of het verouderingsproces vertragen. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen, maar ook jonge mensen kunnen bij hen terecht.

Onze fysiotherapeuten zijn werkzaam in alle verpleeg- en verzorgingshuizen van De Zorggroep. Naast het trainen geven de therapeuten ook adviezen aan zorg, mantelzorg en familieleden. Samen zorgen we ervoor dat de kwaliteit van leven gewaarborgd wordt. U krijgt dus ook advies over eventuele hulpmiddelen die nodig kunnen zijn om te blijven bewegen. Indien nodig schakelt de fysiotherapeut andere deskundigen in waarbij de behandelingen op elkaar worden afgestemd. Zo krijgt u de beste kwaliteit. 

Wat bieden we nog meer?

Groepstherapie
Parkinson
Werkwijze

Het kan zijn dat u voor sommige lichamelijke klachten een verwijzing van de huisarts of van de specialist nodig hebt. Dit is dan nodig voor de zorgverzekering. Informeer voor de eerste afspraak bij uw zorgverzekeraar wat de vergoeding is voor fysiotherapie. Mogelijk moet u een deel of de gehele behandeling zelf betalen. Het is prettig van te voren te weten waar u aan toe bent. 

U maakt een afspraak met de fysiotherapeut. De eerste afspraak duurt 30-45 minuten. Met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek legt de therapeut de belangrijkste klachten en de mogelijke oorzaak vast. Hierna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Hierin staat aan welke problemen gewerkt gaat worden, wanneer de evaluatie plaatsvindt en in grote lijnen wat de therapie in gaat houden. Denk aan conditietraining, oefeningen voor de mobiliteit en voor de spierkracht.

Aan het einde van de eerste behandeling krijgt u een eerste oefening of advies mee naar huis waar u zelf mee aan de slag kunt. Vervolgens wordt de afspraak voor de eerstvolgende behandeling gemaakt. Een behandeling duurt altijd 30 minuten. 

Kosten en vergoedingen

  • Als u in een locatie van De Zorggroep woont met een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) inclusief behandeling (onder verantwoordelijkheid van de specialist ouderengeneeskunde), wordt fysiotherapie volledig vergoed.
  • Woont u in een locatie van De Zorggroep en is de huisarts uw behandelend arts, óf woont u thuis? Kijk dan op deze site of en hoe de fysiotherapie vergoed kan worden: https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/wat-kost-fysiotherapie/

Op deze tarievenlijst vindt u een overzicht van de tarieven die De Zorggroep hanteert.

Hoe vraag ik fysiotherapie aan?

  1. Klik hieronder op Direct Aanvragen en vul het aanvraagformulier in
  2. Of bel de Klantenservice en u wordt doorverbonden met de fysiotherapeut bij u in de buurt. 

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 610 1964 (bereikbaar tijdens kantooruren)

Op zoek naar een fysiotherapeut bij u in de buurt?

Locatie:
Zorghotel Roermond
Ingang naast hoofdingang Laurentius Ziekenhuis

Parkeren via ingang Nassaustraat

T: 088 - 610 1964 (secretariaat)
E: clientsupport.expertise@dezorggroep.nl


Locatie:
Woonzorgwijk De Nieuwe Munt

Heren van Tegelen 12
5931 ME TEGELEN
(gebouw Solidus)

T: 088 - 610 1964
E: clientsupport.expertise@dezorggroep.nl

 

Hoofdlocatie:
D'n Horstgraaf

Auxiliatrixweg 35
5915 PN  VENLO

T: 088 - 610 1964
E: clientsupport.expertise@dezorggroep.nl

Wij zijn werkzaam in D'n Horstgraaf (Venlo), Verpleeghuis Blerick (Blerick), Beerendonck (Venlo), Meeuwbeemd (Venlo),  Sinselhof (Venlo), Crescendo (Venlo) en De Witte Steen (Venlo).

Hoofdlocatie:
Gezondheidscentrum Hof te Berkel

Hof te Berkel 1-9
5961 HX  HORST

T: 088 - 610 1964 (secretariaat)
E: clientsupport.expertise@dezorggroep.nl

Hoofdlocatie:
Piushof
PANNINGEN

T: 088 - 6101964
E: clientsupport.expertise@dezorggroep.nl

Wij werken ook vanuit Ter Borcht in Baarlo en de Ruijsstraat in Helden.