Fysiotherapie

Als bewegen ineens niet meer vanzelfsprekend is, helpen onze fysiotherapeuten u graag.
 

Heeft u vragen?
088 - 61 088 61 Dag en nacht bereikbaar

De fysiotherapeuten van De Zorggroep staan voor u klaar als bewegen ineens niet meer vanzelfsprekend is. De fysiotherapeut werkt samen met u om problemen aan te pakken. In beweging zijn en blijven is namelijk erg belangrijk. Het kan de gevolgen van een ziekte of het verouderingsproces vertragen. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen, maar ook jonge mensen kunnen bij hen terecht.

Onze fysiotherapeuten zijn werkzaam in alle verpleeg- en verzorgingshuizen van De Zorggroep. Naast het trainen geven de therapeuten ook adviezen aan zorg, mantelzorg en familieleden. Samen zorgen we ervoor dat de kwaliteit van leven gewaarborgd wordt. U krijgt dus ook advies over eventuele hulpmiddelen die nodig kunnen zijn om te blijven bewegen. Indien nodig schakelt de fysiotherapeut andere deskundigen in waarbij de behandelingen op elkaar worden afgestemd. Zo krijgt u de beste kwaliteit. 

Wat bieden we nog meer?

Groepstherapie
Parkinson
Werkwijze

Het kan zijn dat u voor sommige lichamelijke klachten een verwijzing van de huisarts of van de specialist nodig hebt. Dit is dan nodig voor de zorgverzekering. Informeer voor de eerste afspraak bij uw zorgverzekeraar wat de vergoeding is voor fysiotherapie. Mogelijk moet u een deel of de gehele behandeling zelf betalen. Het is prettig van te voren te weten waar u aan toe bent. 

U maakt een afspraak met de fysiotherapeut. De eerste afspraak duurt 30-45 minuten. Met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek legt de therapeut de belangrijkste klachten en de mogelijke oorzaak vast. Hierna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Hierin staat aan welke problemen gewerkt gaat worden, wanneer de evaluatie plaatsvindt en in grote lijnen wat de therapie in gaat houden. Denk aan conditietraining, oefeningen voor de mobiliteit en voor de spierkracht.

Aan het einde van de eerste behandeling krijgt u een eerste oefening of advies mee naar huis waar u zelf mee aan de slag kunt. Vervolgens wordt de afspraak voor de eerstvolgende behandeling gemaakt. Een behandeling duurt altijd 30 minuten. 

Hoe vraag ik fysiotherapie aan?

  1. Klik hieronder op Direct Aanvragen en vul het aanvraagformulier in
  2. Of bel de Klantenservice en u wordt doorverbonden met de fysiotherapeut bij u in de buurt. 

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 61 088 61

Op zoek naar een fysiotherapeut bij u in de buurt?

Locatie:
Zorghotel Roermond
Monseigneur Driessenstraat 6, Roermond
(gebouw 10)

T: 088 61 01 933 (medisch secretariaat)
E: Fysiotherapie.Roermond@dezorggroep.nl

Locatie:
Woonzorgwijk De Nieuwe Munt
Heren van Tegelen 12
5931 ME TEGELEN
(gebouw Solidus)


T: 077- 373 92 48
E: tegelen.secretariaatebc@dezorggroep.nl

 

Hoofdlocatie:
D'n Horstgraaf
Auxiliatrixweg 35
5915 PN  VENLO

T: 077 355 95 17
F: 077 355 95 13
E: venlo.secretariaatebc@dezorggroep.nl

Wij zijn werkzaam in D'n Horstgraaf (Venlo), Verpleeghuis Blerick (Blerick), De Beerendonck (Venlo), Meeuwbeemd (Venlo),  Sinselhof (Venlo), Crescendo (Venlo) en De Witte Steen (Venlo).

Hoofdlocatie:
Gezondheidscentrum Hof te Berkel

Hof te Berkel 1-9
5961 HX  HORST

T: 088-61 019 74 (medisch secretariaat)
E: HorstVenray.secretariaatebc@dezorggroep.nl

Hoofdlocatie:
De Wietel
Piushof 85
5981 VW  PANNINGEN

T: 077-306 77 27
E:helden.fysiotherapie@dezorggroep.nl

Wij werken ook vanuit Ter Borcht in Baarlo en de  Ruijsstraat in Helden.