Broekstraat

GemeentePeel en Maas

Broekstraat 65
5993 BB

MaasbreeAan de Broekstraat 65 in Maasbree liggen 15 zorgappartementen, waar mensen met een lichamelijke beperking zelfstandig wonen. Ook is er een kleinschalige woonvorm voor mensen met een lichamelijke beperking en drie kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. 

De zorgappartementen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping en bestaan uit een woonkamer met keukenblok, balkon, slaapkamer en eigen badkamer. In een gemeenschappelijke buurtkamer elders in het gebouw, kunnen bewoners elkaar ontmoeten voor een kopje koffie of om samen te eten. Op de begane grond is een kleinschalige woonvorm voor mensen met een lichamelijke aandoening. De zeven bewoners hebben daar elk een eigen zit-/slaapkamer en delen twee badkamers. Er is een gezamenlijke huiskamer met open keuken.

Op de begane grond liggen de kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. De bewoners vormen er, samen met de zorgmedewerkers en vrijwilligers, een zo gewoon mogelijk huishouden. De huiskamer met open keuken is het hart van elke woning; de plek waar het leven van alledag plaatsvindt. In elke woning zijn zeven zit-/slaapkamers en twee badkamers. De bewoners kunnen gebruik maken van de grote, gemeenschappelijke belevingstuin, waar kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven centraal staat.

Zorglocatie Broekstraat is gebouwd op het voormalige terrein van Tuinbouwvereniging Maasbree en is mede ontstaan op initiatief van de inwoners van Maasbree. Zij vonden het belangrijk, dat mensen op leeftijd die meer zorg nodig hadden, in hun eigen omgeving konden blijven wonen. Klik hier voor een nadere kennismaking met de Broekstraat, uw 'niej thoës'.

Lees hier het nieuwsbericht over de Belevingstuin Maasbree. Dit project is een samenwerking tussen De Zorggroep en De School. De bewoners van de zorgwoningen/zorgappartementen van de Broekstraat kunnen ook gebruikmaken van de Belevingstuin.

Onze medewerkers
Onze plannenFaciliteiten

Brievenbus

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Gezamenlijke keuken


Capaciteit

43#


Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u of uw huisarts aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755

Bewoners aan het woord

Ik woon nu ongeveer twee jaar in de Broekstraat en het bevalt me fantastisch! Het personeel is uitermate vriendelijk. Er wordt dan ook goed voor mij gezorgd en niets is te veel. Ook is er is bijna iedere dag wel iets te doen.

De heer Siem Snijders

woont sinds twee jaar in de Broekstraat

Waarom De Zorggroep?

9

Wij worden gemiddeld met een 9 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
De Groenling PanningenSteenbakkerstraat 78
Hof Ter Borcht BaarloZuivelstraat 5
Piushof PanningenPiushof 85