Thuisbegeleiding

Groene Kruis Thuisbegeleiding helpt u om uw leven weer op de rails te krijgen.
 

Heeft u vragen?
088 - 61 088 61

Thuisbegeleiding is individuele ondersteuning die er op gericht is om samen met u aan de slag te gaan om uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid te versterken. Dat kan nodig zijn als u door ziekte of andere omstandigheden de regie over uw leven kwijt bent. Hier worden uiteraard mantelzorgers, mensen uit uw omgeving en andere professionele hulpverleners bij betrokken.

Zoals de naam al zegt, komt een thuisbegeleider bij u thuis. Dat is voor u ook prettig, u hoeft namelijk niet de deur uit. Samen steken we de handen uit de mouwen om uw dagelijks leven weer op orde te brengen door bijvoorbeeld het afhandelen van uw administratie te ondersteunen. Thuisbegeleiding kan ook bestaan uit aandacht geven, helpen structuur aan te brengen in de dag, contact zoeken met mensen in uw omgeving en helpen bij het zoveel mogelijk blijven deelnemen aan de samenleving.

Heeft u ondersteuning nodig om thuis te kunnen blijven wonen? Dan kunt u dit aanvragen via het Wmo-loket van uw gemeente. Een gemeenteambtenaar of iemand van het wijkteam gaat dan een gesprek met u aan om te kijken welke ondersteuning u kunt gebruiken. De kosten voor thuisbegeleiding zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het beleid van uw gemeente.

Hoe vraag ik thuisbegeleiding aan?

Om thuisbegeleiding te ontvangen, heeft u een Wlz-indicatie of WMO-indicatie nodig. Een Wlz-indicatie kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven. Een Wmo-indicatie kunt u aanvragen bij het Wmo-loket in uw gemeente.

1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling of het Wmo-loket in uw gemeente.
2. U bespreekt de situatie en waar u hulp bij nodig heeft.
3. Als u een indicatie heeft ontvangen neemt u contact op met de klantenservice.
4. De thuisbegeleider van Groene Kruis Ondersteuning Thuis helpt u graag verder.

KLANTENSERVICE Of bel naar: 088 - 61 088 61 (bereikbaar tijdens kantooruren)

Aan het woord

"Een jaar geleden zag ik het niet meer zitten. Rekeningen werden niet geopend, mijn kinderen leefden praktisch op straat en er werd slecht gegeten. Liesbeth van Thuisbegeleiding kwam precies op tijd. Inmiddels is er weer enige orde in de chaos."

Joke de Jong (31)

wist zich geen raad nadat haar partner was vertrokken

Waarom De Zorggroep?