Kenniscentrum 
Wondbehandeling

Gespecialiseerd in complexe wonden die niet vanzelf genezen.
 

Heeft u vragen?
0478 - 51 40 44

U heeft een wond die niet wil genezen (bijvoorbeeld een wond na een operatie, een wond ten gevolge van een verminderde bloedcirculatie in de benen, een doorligwond of u heeft diabetes mellitus). Om u van dienst te kunnen zijn is er altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist.

Het Kenniscentrum Wondbehandeling bezoekt de cliënten thuis indien de verwijzend arts hierom gevraagd heeft, maar heeft ook een polikliniek in Venray. 

De medewerkers van het Kenniscentrum Wondbehandeling zijn gespecialiseerd in complexe wonden die niet vanzelf genezen en werken nauw samen met de regionale huisartsen en regionale ziekenhuizen.

Het doel van het bezoek door het Kenniscentrum Wondbehandeling is om tijdens deze afspraak een (voorlopige) diagnose (vaststellen wat er aan de hand is) te stellen. De medewerker van het Kenniscentrum Wondbehandeling stelt u vragen om een duidelijk beeld te krijgen. Aanvullend doet de medewerker een lichamelijk onderzoek (de wond inspecteren) en mogelijk nog een aantal metingen.

Zo wordt, samen met u, bepaald of er evt. aanvullende onderzoeken nodig zijn en voor welke behandeling u in aanmerking komt.
Afhankelijk van uw klachten krijgt u een eenmalig advies of wij komen nog een aantal keren terug voor onderzoek, behandeling en/of controle of verwijzen u door naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.
U krijgt informatie en adviezen over de behandeling en wondzorg en het Kenniscentrum Wondbehandeling bestelt de materialen en stelt een behandelplan op. 

De thuiszorg kan naar wens en op indicatie door het Kenniscentrum Wondbehandeling over uw behandeling geïnstrueerd worden, om u thuis met de afgesproken wondbehandeling te helpen.

Uw huisarts of specialist blijft verantwoordelijk voor uw gezondheid. Gedurende uw behandeling en na afloop wordt uw huisarts en specialist door het Kenniscentrum Wondbehandeling ingelicht over uw wond en de genezing. 

 

Contact Kenniscentrum Wondbehandeling

Het Kenniscentrum Wondbehandeling is op werkdagen geopend van 8.30 - 17.00 uur.
Tijdens werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.00 uur via 0478-514044.

E-mail: SecretariaatKWB@dezorggroep.nl

Locatie Venray 
De Wieënhof 7
5802 EZ  Venray

Voor een behandeling heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of behandelend specialist.