Inschrijven webinars

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 februari staan er diverse webinars gepland. Bekijk het aanbod en meld je aan voor de webinar van jouw keuze.
Let op: niet voor elk webinar is aanmelden nodig.

 


"Neem even de tijd – want momenten zijn belangrijk"

Imnutouch -  De zorg is vaak hectisch en je hebt veel te doen. De Inmu kan ondersteunen om een moment van rust in te bouwen, verbinding te maken en te ontspannen. Voor sommigen is het een nieuw maatje, voor anderen een professioneel hulpmiddel.

Maandag 22 feb. 11.00 - 12.00 uur
Inschrijven webinar

 

 "Verschillende toepassingen van de zorgspiegel van Admirror Care in de ouderenzorg"

Admirror -  Admirror Care is momenteel bij de zorgorganisatie Envida een aantal toepassingen van intelligente spiegels aan het testen. In het webinar worden de toepassingen nader toegelicht en wordt uw reactie gevraagd op deze toepassingen.

Maandag 22 feb. 13.00 - 14.00 uur 
Vrijdag 26 feb. 12.00 - 13.00 uur

Inschrijven webinar

 


"VOICE ZORG helpt cliënten in hun zelfredzaamheid"

Froteu -  VOICE ZORG regelt via Google Home korte interactieve vraaggesprekken. Zo worden zorgbehoeftigen ondersteund in hun dagritme: Medicijnen ingenomen? Oefeningen gedaan? Hoe voel je vandaag?

Maandag 22 feb. 14.00 - 15.00 uur

Inschrijven webinar

 

 
"De toekomst van personenalarmering"

BBrain -  De BBrain personenalarmering draagt bij aan een veilige en zelfstandige thuissituatie. Het alarm kan geactiveerd worden door op de knop te drukken. Hoe gaat de toekomst van de dienst eruit zien. Niet de verre toekomst, maar de toekomst van morgen. Wat betekent dan alarmering voor klanten, mantelzorgers, zorgverleners, zorgorganisaties en zorgcentrales?

Stel al uw vragen over personenalarmering. De facilitator van deze sessie is de auteur van de Europese norm voor personenalarmering.

Maandag 22 feb. 15.00 - 16.00 uur

Start webinar

 
 


"Kennismaken met Positieve Gezondheid"

Birgitte van den Heuvel-Stoop, Kwartiermaker Positieve Gezondheid bij De Zorggroep - In dit webinar maak je kennis met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, ontwikkeld door Machteld Huber. We besteden aandacht aan het ontstaan, het spinnenweb en enkele mooie voorbeelden van Positieve Gezondheid. Het is handig als je vantevoren zelf je eigen spinnenweb invult via de online vragenlijst op www.mijnpositievegezondheid.nl, dan gaat het verhaal veel meer leven. Doe mee en kijk hoe jij de regie kunt pakken over jouw eigen leven.

Dinsdag 23 feb. 10.00 - 11.00 uur

Inschrijven webinar"Wassen met Swash Bathing 21®" 

Arion - Dit is het ‘wassen zonder water’ concept van Arion, dat een aantal dagelijkse beslommeringen uit de gezondheidszorg wegneemt.

De vergrijzing en een tekort aan zorgverleners creëert uitdagingen voor de duurzaamheid van de kwaliteit in de gezondheidszorg.

Ons concept is er om een hygiënische oplossing te bieden, die comfortabeler is voor zowel de zorgverlener als de zorgontvanger.

Dinsdag 23 feb. 11.00 - 12.00 uur

Start webinar
"De voordelen van zorgtechnologie voor cliënten en zorgmedewerkers"

Hertek - Hoe draagt zorgtechnologie bij aan de veiligheid én het welzijn van uw cliënten en biedt het maximale zelfredzaamheid met behoud van privacy? Hoe ontlast zorgtechnologie uw zorgmedewerkers tijdens de dagelijkse werkzaamheden en ondersteunt het de Wet Zorg en Dwang?

Dinsdag 23 feb. 14.00 - 15.00 uur

Inschrijven webinar
 


"Sensorische Informatieverwerking" 

Sarkow - 
Sarkow is een Nederlands bedrijf, o.a. gespecialiseerd in Sensorische Informatieverwerking (SI).

Het webinar gaat over een aantal hulpmiddelen, die bij een beperking in de SI, ingezet kunnen worden. We geven uitleg en toepassingen over de Protac ballendekens, de SenSit ballenstoel, de Thera-Glide en de Music Doll.

Dinsdag 23 feb. 14.00 - 15.00 uur

Inschrijven webinar"BAMM! Zorg touch"

BAMM! - De BAMM! Zorg touch biedt gepersonaliseerde activiteiten op een touchscherm voor bewoners en cliënten van zorginstellingen. Dit geeft vermaak, ontspanning en braintraining. Tevens prikkelt het bewoners met dementie m.b.v. spellen die gericht zijn op actie-reactie. De activiteiten stimuleren waar mogelijk ook het sociaal contact onderling.

Woensdag 24 feb. 13.00 - 14.00 uur

Start webinar 
"Zinvolle inzet van Tessa in de wijkverpleging van pilot tot implementatie"

De Zorggroep i.s.m. Tinybots -  De Zorggroep heeft in 2020 de inzet van sociale robot Tessa binnen de wijkverpleging onderzocht. In dit webinar delen we onze ervaringen, werkwijze en de resultaten die dit bijzondere project heeft opgeleverd. Laat je inspireren door de mooie ervaringen van Groene Kruis Wijkverpleging met Tessa. Er is tijdens het webinar uiteraard voldoende ruimte om vragen te stellen. 

Dinsdag 23 feb. 12.00 - 13.00 uur

Inschrijven webinar

 

  "Langer zelfstandig wonen in een bestaande jaren 60 woning"

Huis van Morgen -  In deze webinar willen wij u laten zien welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig te blijven wonen. Middels een digitale rondgang laten wij u een aantal oplossingen en toepassingen zien welke dit mogelijk maken. Tijdens het webinar is er mogelijkheid om live vragen te stellen.

Dinsdag 23 feb. 13.00 - 14.00 uur + 15.00 - 16.00 uur
Donderdag 25 feb. 13.00 - 14.00 uur + 15.00 - 16.00 uur

Maximaal 10 deelnemers per webinar. Na aanmelding ontvang je een link.

Inschrijven webinar

 

 "Sarkow Eethulpen" 

Sarkow - Sarkow is gespecialiseerd in het adviseren en leveren van producten voor mensen met een beperking. Met vakkennis, ervaring en persoonlijke aandacht zoeken we samen de best passende oplossing.

Dit webinar gaat over eethulpen. We zullen mechanische en elektrische innovatieve oplossingen bespreken om zelfstandig te eten, wanneer dit niet vanzelfsprekend is.

Woensdag 24 feb. 10.00 - 11.00 uur
Inschrijven webinar
"Cliënten-Contact (blijven) maken door Aanraken leidt tot betere Zorg en méér Levenskwaliteit"

CRDL - Het webinar laat zien hoe gemakkelijk, persoonlijk, direct en waardevol de contactmomenten met de omgeving kunnen zijn. CRDL (Cradle) is hierbij een bewezen effectieve manier om het sociaal isolement te doorbreken en de “geluksmomenten” samen te beleven.


Woensdag 24 feb. 11.00 - 12.00 uur

Inschrijven webinar "Visueel beperkt en wat nu?"

Slechtziend -  In dit Webinar van Slechtziend.nl zal ervaringsdeskundige Fleur jullie vertellen hoe het is om plots slechtziend te worden. Hoe pakt zij dit aan en hoe helpen allerlei slimme innovatieve maar ook digitale hulpmiddelen hierbij? Passen deze hulpmiddelen ook in het straatje van de grootste groep visueel beperkten, de ouderen?

Woensdag 24 feb. 14.00 - 15.00 uur

Inschrijven webinar

 

 

 "Leefcirkels en asset tracking nieuwe stijl" 

Evresys - Wil jij weten hoe Evresys kan helpen met betrouwbare alarmering, flexibele en gebruiksvriendelijke leefcirkels en het makkelijk vinden van je assets? Zonder dat je hiervoor hoeft te investeren in kostbare apparatuur? Schrijf je dan in voor onze Webinar!

Donderdag 25 feb. 10.00 - 11.00 uur

Start webinar
"Ervaar belevingsgerichte zorg met de Qwiek.oplossing" 

Qwiek - Binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg streeft Qwiek naar het bevorderen van het gevoel van welzijn en het behouden van de kwaliteit van leven. De toepassing van belevingsgerichte zorg, met behulp van onze zorgondersteunende producten, biedt het zorgpersoneel belangrijke handvatten om de cliënt altijd centraal te stellen en mee te gaan in de persoonlijke belevingswereld van de cliënt. In deze webinar vertelt productspecialist Jos Kern meer over de oplossingen van Qwiek en hoe deze onbegrepen gedrag verminderen en het welzijn van cliënten verhogen.

Donderdag 25 feb. 11.00 - 12.00 uur

Inschrijven webinar"Data gedreven zorg: toekomstvisie of nu al mogelijk?"

Ascom - Zorg leveren op basis van data, wat is er vandaag de dag al mogelijk? Graag laten we je tijdens dit webinar zien wat we allemaal kunnen met data die wordt verzameld uit zorgtechnologie.

Donderdag 25 feb. 13.00 - 14.00 uur

Inschrijven webinar"Webinar Wolk Heupairbag" 

Wolk - Vallen is een groot probleem bij ouderen met ruim 25.000 heupfracturen als gevolg. Wolk heupairbag biedt hierin een oplossing. Wolk is slimme en onzichtbare heupbescherming om heupfracturen te voorkomen bij kwetsbare ouderen. In deze webinar wordt meer verteld over het gebruik en de resultaten die de inzet van Wolk oplevert.

Donderdag 25 feb. 14.00 - 15.00 uur

Inschrijven webinar
"De impact van technologie op het zorgproces en werkroutines van zorgprofessionals."

Kodiezijn - In dit Webinar maak je kennis met een aantal actuele en relevante toepassingen van eHealth die een belangrijk rol (gaan) spelen bij het voorspellen, voorkomen en het personaliseren van zorg en het versterken van de veerkracht en zelfredzaamheid van kwetsbare mensen.

Donderdag 25 feb. 15.00 - 16.00 uur

Inschrijven webinar"Hoe je met BBrain eenvoudige zorg op afstand realiseert"

BBrain - BBrain heeft diverse oplossingen die ervoor dienen om senioren en dementerende cliënten te ondersteunen in het dagelijkse leven. Onze kalender- en dementieklokken bieden ouderen en dementerenden structuur en overzicht.

Naast kalenderklokken heeft BBrain ook personenalarmering wat bijdraagt aan een veilige en zelfstandige omgeving, zowel buitenshuis als thuis. Laat je overtuigen van de meerwaarde van BBrain. Tijdens het Webinar kunnen er ook vragen gesteld worden.

Vrijdag 26 feb. 10.00 - 11.00 uur

Start webinar“Van onveilige sleutelkluisjes naar een veilige en efficiënte – sleutelloze – toegang in de thuiszorg”

Phoniro - Nederland telt ruim 150.000 onveilige sleutelkluisjes, met jaarlijks 800 inbraken. En onderzoek wijst uit dat sleutelproblematiek in de thuiszorg circa 10 procent van de tijd van het thuiszorgpersoneel in beslag neemt. Volgens Phoniro moet en kan dat beter en biedt een toegangsoplossing op een smartphone. Digitaal, veilig en efficiënt.

Vrijdag 26 feb. 11.00 - 12.00 uur

Inschrijven webinar
"Ga mee op reis naar een nieuwe digitale wereld"

Zinnovators - Zorginstellingen zetten steeds meer technische hulpmiddelen in voor het leveren van zorg bij mensen thuis. Het meest ingezette hulpmiddel bij mensen thuis is de dienst personenalarmering. Door de toename van nieuwe diensten op het gebied van Zorg op Afstand en de uitfasering van het analoge netwerk wordt IP en/of mobiel de nieuwe standaard. Veel partijen binnen de keten van personenalarmering zijn hier nog niet klaar voor en worstelen met dit vraagstuk.

Donderdag 25 feb. 14.00 - 15.00 uur

Start webinar