Video's Slimme Zorg Estafette

Bekijk de video's en maak kennis met diverse innovaties.

 

Heb je een vraag over een zorginnovatie? Stel hier je vraag

Innovatieroute - Innoveren betekent letterlijk iets nieuws invoeren. Bij De Zorggroep innoveren we omdat we zien dat de wereld om ons heen veranderd. Voor De Zorggroep is het belangrijk aan te sluiten bij deze ontwikkelingen en te kunnen blijven doen waar De Zorggroep voor staat. Inmiddels hebben we ervaring opgedaan hoé je innoveert. Dat doen we via de Innovatieroute.

Poster innovatieroute

Video innovatieroute


Innovatheek - De innovatheek is uitleensysteem waar medewerkers van De Zorggroep innovatieve producten en hulpmiddelen uit kunnen proberen voor het welzijn van cliënten. Zo kan bijvoorbeeld de JustoCat of de Somnox geleend worden.

Video innovatheek


Ontspanning voor medewerkers en cliënten
In de ontspanruimte van Vital Forest kunnen medewerkers, begeleiders en cliënten even 20 minuten opladen en de ultieme ontspanning beleven. Een lekkere massage en mooie seizoen gerelateerde thema’s van natuurvideo’s/geluiden, gecombineerd met passende seizoensgeuren en mooie ambiances zorgen voor onvergetelijke ontspanningservaringen bij de gebruiker en een beter welzijn in zorgorganisaties.

Video Vital Forest


JustoCat® is een therapeutische sociale robotkat
JustoCat® is zo groot en zwaar als een echte kat en gedraagt zich in vele opzichten als een echte kat. Maar het is geen echte kat. Het is een snoezelrobot die is ontwikkeld voor gebruik in dementiezorg, zowel in verpleeghuizen, particuliere zorg, dagverblijven en snoezelruimtes.

Video JustoCat


Tante Co geeft inspraak op een leuke, makkelijke en speelse manier, zonder dat dit extra werk kost voor de medewerkers. We hebben een unieke manier ontwikkeld waarmee we op korte termijn leren wat er speelt, waar behoefte aan is en waar je mensen gelukkig mee maakt. Elke week weer. Meer weten over deze slimme tante?

Video Tante Co


De invulling van de dag zorgt voor veel onrust en afhankelijkheid bij mensen met beginnende- en milde dementie
Voor mensen in de begin- en middenfase van dementie kan de invulling van de dag voor veel onrust en afhankelijkheid zorgen. Het maakt onzeker. Nedap Luna neemt dit angstige gevoel weg door simpelweg te tonen welke dag het is en wat er op de planning staat. Naast een positief effect op de zelfredzaamheid van de cliënt, resulteert dit tevens in efficiëntere zorgmomenten.

Video Nedap Luna

Medido - We helpen cliënten bij hun zelfredzaamheid, ondersteunen zorgverleners en dragen bij aan betaalbaarheid van zorg.

Video Medido


Wil jij weten hoe Evresys kan helpen met betrouwbare alarmering, flexibele en gebruiksvriendelijke leefcirkels en het makkelijk vinden van je assets? Zonder dat je hiervoor hoeft te investeren in kostbare apparatuur? Kijk dan deze introductie video!

Video Evresys


Smart Robot Solutions, TechKicks en TechMatters - Tech = Fun, het maakt het leven mooier en brengt gemak. Tech zit in alles wat ons in het dagelijks leven omringt, van de wekker, thermostaat, deurbel, auto en ga zo maar door. TechKicks legt de focus op ontdekken, leren en toepassen van tech en rocotica.

Video tech


Ervaar belevingsgerichte zorg met de Qwiek.oplossing
Binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg streeft Qwiek naar het bevorderen van het gevoel van welzijn en het behouden van de kwaliteit van leven. De toepassing van belevingsgerichte zorg, met behulp van onze zorgondersteunende producten, biedt het zorgpersoneel belangrijke handvatten om de cliënt altijd centraal te stellen en mee te gaan in de persoonlijke belevingswereld van de cliënt. In deze webinar vertelt productspecialist Jos Kern meer over de oplossingen van Qwiek en hoe deze onbegrepen gedrag verminderen en het welzijn van cliënten verhogen.

Video Qwiek


Door te blijven innoveren kunnen wij de oplossingen bieden voor de zorgvragen van morgen. De Queen Better Life is hier een voorbeeld van. Het verpleegbed omvat de nieuwste (elektrische) functies en innovaties. Om het verpleegbed efficiënt en veilig te gebruiken, geeft Schell Industries deze gebruikersinstructie voor het Queen better life verpleegbed.

Video Queen beter life


Into D'mentia - De Virtual-Reality Into D’mentia simulatietraining van Beleef Dementie bestaat uit een 360° simulatiefilm en een e-learning. De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

Video Into D'mentia


Culsana - Wij ontwikkelen, samen met (zorg)professionals, en produceren vernieuwende zit- en ligoplossingen die zijn afgestemd op de behoefte in de (zorg)markt. Door onze werkwijze leveren wij een bijdrage aan innovatieve, duurzame én vaak kostenbesparende oplossingen voor vrijwel ieder vraagstuk. 

Video Culsana


Skincair - Gebruikers in verpleeginstellingen vertellen over de goede ervaringen met Skincair, een slim multifunctioneel verpleeglaken, met volgende voordelen:

  • de bewoners worden veel zelfredzamer in bed
  • de huidconditie wordt sterk verbeterd (minder kans op decubitus)
  • zorg verlening aan bed wordt sterk verlicht
  • lagere materiaalkosten (minder inzet van luchtmatrassen, standaard lakens en verbandmiddelen)  
Video Skincair

De OER Muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. Vaak is het voor hen lastig om zelfstandig radio te luisteren. Dat is jammer, want muziek heeft een positief effect op het welzijn van mensen met dementie. Deze muziekspeler maakt het dankzij de eenvoudige bediening mogelijk dat zij weer zelfstandig muziek kunnen luisteren.

Meer informatie is te vinden op www.oer-audio.nl of www.alzheimer.shop

Video OER Muziekspeler


OrCam MyEye, een baanbrekende innovatie voor mensen met een visuele beperking

Let op: dit is een Engelstalige instructievideo.

Video OrCam MyEye


Snoezy - Dit bijzondere kussen is voorzien van de meest dierbare foto’s van desbetreffende bewoner. Het kussen zorgt o.a. voor gespreksstof en kan onbegrepen gedrag ombuigen. Naast de therapeutische werking, kan het kussen door haar vormvaste vulling, ook gebruikt worden als positioneringskussen en kan volledig (inclusief vulling) gewassen worden. 

Video Snoezy


Druppelbril - Maakt zelfstandig ogen druppelen makkelijker
Thuiszorgteam Sint-Odiliënberg Montfort maakt gebruik van de druppelbril. Wijkverpleegkundige Marianne Schuren laat je graag zien hoe deze innovatie werkt.

Video druppelbril


Medido - Automatische medicijndispenser draagt eraan bij dat medicatie-inname niet vergeten wordt
Thuiszorgteam Melick-Herkenbosch maakt gebruik van de Medido. Wijkverpleegkundige Simone Proosten legt uit hoe de Medido werkt.

Video Medido


Tessa - Ondersteunt zelfregie, zelfstandig wonen en biedt zorg
Thuiszorgteam Melick-Herkenbosch maakt gebruik van zorgrobot Tessa. Wijkverpleegkundige Riekie Paas laat zien hoe ze de Tessa inzetten bij cliënten.

Video Tessa


Slimme Bril - Via de slimme bril die de zorgmedewerker draagt, kijkt bijvoorbeeld een verpleegkundige of arts op een telefoon of tablet live mee en ziet wat de zorgmedewerker ziet. Naast meekijken, praten de arts of de verpleegkundige en de zorgmedewerker ook met elkaar. Zo kan de meekijker tips en adviezen geven of beoordelen dat de cliënt toch gezien moet worden. 

Video slimme brilTena - Met meer dan 50 jaar ervaring is TENA de wereldmarktleider in continentiezorg en persoonlijke hygiëne. TENA biedt producten en diensten voor personen en zorginstellingen in 90 landen en zet zich in om producten en diensten te ontwikkelen die het effect van incontinentie op het dagelijkse leven van mensen minimaliseren.

Bekijk de interactieve presentatie


Beek en Bos - Beleef dementie met de VR-BRIL!
Kruip in de huid van iemand met dementie en ervaar in virtual reality hoe het is om dementie te hebben. Ervaar hoe “simpele” dagelijkse handelingen een probleem worden en ervaar hoe de waarneming bij dementie verandert. Bij de VR ervaring en beleving hoort een training met een voorgesprek en een nagesprek.

Interesse of meer weten?  Kijk op www.beekenbos.nl

Video Beek en Bos


Medipoint - Bekijk het eerder opgenomen webinar over zelfredzaamheid: Steunkousen terug.

Video Medipoint


Medipoint - Bekijk het eerder opgenomen webinar over zelfredzaamheid: Fit en Gezond in en om huis terug.

Video Medipoint