Vernieuwbouw hospice De Ark Roermond


Februari 2022 - Hospice De Ark, gelegen aan de Heinsbergerweg 176 in Roermond, wordt vernieuwbouwd. Dat betekent dat het gebouw, dat dateert uit 1997, bijna helemaal wordt vernieuwd, zodat het daarna weer voldoet aan de eisen die De Zorggroep stelt aan goed wonen en werken. Ook wordt het energiezuiniger gemaakt en gaat het zelfs van het gas af. Vanwege de werkzaamheden zijn medewerkers en cliënten van De Ark tijdelijk verhuisd naar het naastgelegen gebouw op het Camillus-terrein. Medio juli verhuizen ze weer terug.

“We vinden het belangrijk om het voor mensen in hun laatste levensfase zo comfortabel mogelijk te maken”, aldus locatiemanager Koen Reijnen. “Dat doen we door goede, specialistische zorg te bieden in een fijne, huiselijke omgeving. De ruimtes in De Ark waren echt aan vernieuwing toe. Het is fijn dat die er straks allemaal weer mooi en fris uitzien. Bijvoorbeeld de 14 kamers voor cliënten. Die kamers hadden al een eigen badkamer met toilet en wastafel, daar wordt nu een douche aan toegevoegd.”

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen De Zorggroep. Om De Ark energiezuiniger te maken worden de buitenkozijnen vervangen en voorzien van HR++ glas, komt er vloerverwarming die in de zomer dient als koeling, energiezuinige led-verlichting en extra dakisolatie. Daarnaast worden bijna alle installatie-onderdelen vervangen zodat er geen gasaansluiting meer noodzakelijk is.

De vernieuwbouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Raedts, in samenwerking met Homij Technische Installaties bv. Klicktet Installatie Advies en Beheer adviseert over de installaties en het interieurontwerp is van Interieuradviesbureau Studio ELF.

Benieuwd wat er gaat gebeuren? Bekijk dan de video waarin de plannen voor De Ark worden toegelicht