Geslaagde verbouwing De Ark
Geslaagde verbouwing De Ark


Augustus 2022 - De verbouwing van Hospice De Ark aan de Heinsbergerweg 176-f in Roermond is gereed. De 14 kamers zijn voorzien van een compleet nieuw interieur en alle badkamers hebben  nu ook een eigen douche. Ook de gezamenlijke ruimtes zijn onderhanden genomen; onder andere is een grote leefkeuken gerealiseerd. Het gedateerde gebouw voldoet nu weer aan de eisen van de huidige tijd. Medewerkers en bewoners zijn vorige week terug verhuisd naar een mooi, fris en licht gebouw.

De Ark voldoet nu weer aan de eisen die De Zorggroep stelt aan een goed verblijf en fijne werkplek. Verduurzaming was een belangrijk thema bij de verbouwing. Het gebouw is nu energiezuiniger, onder andere door extra dakisolatie, het gebruik van HR++ glas in de nieuwe buitenkozijnen en energiezuinige led-verlichting. Ook is vloerverwarming aangebracht, die 's zomers dient als koeling en is De Ark is zelfs helemaal van het gas afgekoppeld.

Een geslaagde metamorfose dus! Op www.dezorggroep.nl/hospice-ark is een video te zien van de nieuwe situatie. Voor meer informatie over Hospice De Ark: afdeling Zorgbemiddeling van De Zorggroep: 088 61 01 755.