Vaccineren tegen COVID-19 van start


Zorggroepmedewerker Marieke Gubbels-van Nijnatten (werkzaam als verzorgende IG Nachtteam in Piushof, Panningen) kreeg op vrijdag 15 januari als eerste Limburgse zorgmedewerker van de VVT-sector (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties) de vaccinatieprik. Plaats van handeling was het kazerneterrein in Blerick, dat is ingericht als centrale vaccinatielocatie voor heel Limburg-Noord.
Marieke over haar vaccinatie: “Lang heb ik getwijfeld of ik mijzelf zou laten inenten. In eerste instantie wilde ik dit niet gaan doen. Bang voor het nieuwe. Maar net als iedereen wil ik graag terug naar het oude. Ik wil familie en vrienden, bewoners en collega's weer dicht om me heen hebben. Warme zorg kunnen geven aan onze bewoners, zonder bang te zijn hen COVID-19 te geven. Ik beveel het dan ook iedereen aan om zich te laten vaccineren”

Bestuursvoorzitter Marc van Ooijen van De Zorggroep was aanwezig bij deze vaccinatie en is blij dat de vaccinaties zijn begonnen. De Raad van Bestuur hoopt dat veel medewerkers de keuze maken voor vaccinatie. “De Zorggroep vindt het belangrijk dat ieder zijn eigen keuze maakt, maar hoopt dat door goede informatievoorziening zo veel mogelijk medewerkers zullen besluiten zich  te laten inenten.”

Het kazerneterrein in Blerick is helemaal ingericht als centrale corona-vaccinatielocatie voor Limburg-Noord. De GGD kan in Blerick zo’n 13.500 zorgverleners vaccineren. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, is het vanaf station Blerick enkele minuten lopen naar de vaccinatielocatie. De ligging maakt het mogelijk om per dag circa 3000 mensen te vaccineren zonder overlast voor de omgeving van het terrein. Omdat de eerste levering Pfizervaccins beperkt was, vinden er de eerste weken bijna 300 vaccinaties per dag plaats. Nu veel zorgmedewerkers zich hebben aangemeld ontstaat er een wachtlijst. Zodra er weer vaccins beschikbaar zijn, is het weer mogelijk afspraken in te plannen met medewerkers die nu in de wacht staan. Zij krijgen hierover een sms-bericht.