Staatssecretaris Knops overhandigt 100 tablets


Juni 2020 - We communiceren in Nederland steeds meer digitaal. Dat heeft een grote invloed op het leven van iedereen. Het biedt kansen. Zeker in de coronatijd in een wijk als De Nieuwe Munt in Tegelen. Een bijzondere wijk voor jong en oud, met of zonder zorgvraag. Niet de zorg maar het ontmoeten en wonen staan centraal in deze wijk. Helaas werd juist dit ontmoeten belemmerd door de maatregelen om besmetting met corona zo veel mogelijk te beperken.
De uitreiking van 100 tablets vanuit de actie 'Allemaal Digitaal' is dan ook zeer welkom! Staatssecretaris Knops had de eer om de eerste tablets uit te reiken tijdens een bezoek aan de wijk. Hij ging in gesprek met een aantal bewoners, mantelzorgers en medewerkers van De Zorggroep. 

De tablets moesten uiteraard direct getest worden. Een aantal heren die zich normaal wekelijks ontmoeten, maar sinds de corona-uitbraak al twee maanden niet meer hadden gezien, gingen aan de slag. Er werd een spelletje gespeeld en konden met de staatssecretaris beeldbellen. De eerste indruk is zeer positief. 

Voor de cliënten was het wel een hele uitdaging. Het is dan ook belangrijk dat ze hierbij uitleg en ondersteuning krijgen. Vrijwilligers vanuit De Zorggroep helpen hierbij én vanaf 25 juni wordt er een Digihulplijn gelanceerd waar mensen hun vragen kunnen stellen.