Schoutstraat

GemeenteHorst aan de Maas

Schoutstraat 8a
5975 XL

SevenumGeWoon Thuis in Sevenum

In Sevenum loopt een pilot om de zorg toekomstbestendig te maken. De financiële, personele en maatschappelijke houdbaarheid van het huidige systeem staat namelijk onder druk en vragen om een passend antwoord. De Zorggroep vindt dit antwoord in positieve gezondheid en vitale gemeenschappen: een sterke en veerkrachtige basis van burgerkracht in de samenleving, waar inwoners aandacht hebben voor elkaar, naar elkaar omkijken, elkaar helpen en ruimte geven aan iedereen om een betekenisvol leven te leiden.

Het uitgangspunt hierbij is dat mensen langer zelfstandig thuis wonen. Maar als verhuizen naar een woonzorglocatie toch noodzakelijk is, zorgen we ervoor dat mensen wonen zoals thuis: ze leven hun eigen leven zoals zij dat gewend zijn, op een plek die voor hen als thuis voelt, met de mensen om hen heen die er daarvoor ook waren. We stimuleren, waarderen en organiseren de contacten met het eigen netwerk van mantelzorgers, familie en vrijwilligers.

Om hier vorm aan te geven, werken we aan nieuwe woonzorgconcepten. Op Sevenheym en Schoutstraat ontdekken we onder de noemer 'GeWoon Thuis in Sevenum' samen hoe zo'n nieuw woonzorgconcept eruit moet komen te zien. We willen de huidige verpleeghuizen transformeren naar passende woonzorgcentra, als onderdeel van vitale gemeenschappen en als vitale gemeenschap op zich.

Deze ontwikkeling kan gevolgen hebben voor hoe er op deze locatie gewerkt wordt. Wilt u meer weten, vraag het aan de medewerkers en ga het gesprek aan. 


In de Schoutstraat in Sevenum heeft De Zorggroep vier woningen voor in totaal 28 mensen met dementie gerealiseerd. Cultureel centrum De Wingerd bevindt zich op korte afstand. 

De Schoutstraat is vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt er dingen zelf blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en kennissen. Daar waar nodig krijgt u natuurlijk hulp van onze medewerkers en vrijwilligers. Elke bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer die hij volledig naar eigen smaak kan inrichten. Alle ruimtes in de woningen en ook de tuin zijn qua inrichting volledig afgestemd op mensen met dementie. U kunt uw eigen spullen meenemen en er uw kamer verder naar eigen smaak mee inrichten. In uw kamer geniet u van alle vrijheid en privacy. Behalve uw verzorgende mag niemand zomaar  binnenlopen.

In de Schoutstraat krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Verder krijgt u automatisch een nieuwe arts: onze specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn.
Onze medewerkers


Faciliteiten

Gemeenschappelijke tuin en/of terras

Gezamenlijke keuken

Kapsalon


Capaciteit

28


#Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen of via uw huisarts laten aanvragen. Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755


Belkis Bozdemir

Manager Schoutstraat en Sevenheym

Waarom De Zorggroep?

8.7

Wij worden gemiddeld met een 8.7 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Hof te Berkel HorstHof te Berkel 1-9
Sevenheym SevenumMaasbreeseweg 8