Revalidatie Zorghotel Roermond

GemeenteRoermond

Navigeer naar: Nassaustraat 116

Roermond


In Zorghotel Roermond kunt u terecht voor geriatrische revalidatiezorg. Deze zorg is specifiek gericht op ouderen die moeten herstellen van bijvoorbeeld een operatie of beroerte. In het zorghotel verblijft u tijdelijk, totdat u weer voldoende hersteld bent om thuis zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven.


Er zijn 40 kamers voor geriatrische revalidatie, verdeeld over vijf verdiepingen. Elke kamer is voorzien van een bed, nachtkastje, kledingkast en kluisje. Elke kamer heeft een eigen badkamer.
In het zorghotel zijn behandelaars van De Zorggroep werkzaam, zoals een specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en diëtist. Wilt u meer weten over deze behandelaars, klik dan op 'Zorgspecialisten' bovenaan deze pagina.

Het revalidatieprogramma bestaat uit therapieën, zowel individueel als in groepsverband. Dat is hard werken. Uw motivatie en inzet is daarbij van groot belang. Revalideren gebeurt overigens niet alleen tijdens de therapiemomenten. Wij zien álle dagelijkse activiteiten als oefening en training, zoals bijvoorbeeld aankleden, tanden poetsen en een boterham smeren.
Cliënten worden gestimuleerd om niet alleen tijdens hun therapie-momenten oefeningen te doen, maar ook daarbuiten. Dat kan onder andere door de inzet van de Qwiek-Up: een innovatieve technologie en zorgondersteunend product in éénKijk hier hoe dit werkt. 

Wilt u meer weten over revalideren bij De Zorggroep? Klik dan hier.

Klik hier voor de informatiefolder van Zorghotel Roermond.

Voor een plattegrond van het terrein van het zorghotel, klik hier.

In Revalidatiecentrum Roermond, dat in het zorghotel is ondergebracht, werken de behandelaars van De Zorggroep en het Laurentius Ziekenhuis nauw samen op het gebied van revalidatietherapie (zowel voor ouderen als jongeren), bewegingstherapie en sportgeneeskunde.

Mensen uit de buurt kunnen gebruik maken van Roermond Vitaal: de sportschool speciaal voor 55-plussers.

In het zorghotel zijn ook kamers beschikbaar voor een kortdurend verblijf dat is gericht op herstel, als blijkt dat u tijdelijk niet zelfstandig thuis kunt wonen. Kijk voor meer informatie in de folder Eerstelijnsverblijf (ELV) binnen De Zorggroep. Klik hier voor de folder. 

Onze medewerkers
Ons cijfer
Onze plannen


Meer over zorg


Faciliteiten

Behandelruimtes

Fitness

Lift

Lounge

Oefenzaal

Patiotuin

Restaurant

Sportcafé

Vergaderruimtes


Capaciteit

40

Zorgplaatsen


#In het ziekenhuis wordt een aanvraag geregeld.

Heeft u nog andere vragen over revalidatie?

Bel dan met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Telefoon 088 - 61 01 755.

Waarom De Zorggroep?

7,2

Wij worden gemiddeld met een 7,2 beoordeeld op ZorgkaartNederland

 


Meer locaties in de buurt
Dagbehandeling Camillus RoermondHeinsbergerweg 176-G
Hospice De Ark RoermondHeinsbergerweg 176-F
Amaliahof SwalmenPrins Willem Alexanderstraat 1
Camillus RoermondHeinsbergerweg 176