Psychologie

Behandeling bij De Zorggroep
 

Heeft u vragen?
088 - 610 1950

Bij De Zorggroep werken psychologen met veel ervaring in het begeleiden van kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte op alle locaties van De Zorggroep én bij alle cliënten die nog thuis wonen. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van neuropsychologische en psychische problemen bij mensen met een lichamelijke of psychogeriatrische aandoening.

 

Als u een hersenbloeding of beroerte heeft gehad, kampt met dementie of de ziekte van Parkinson, kunt u van doen krijgen met gevoelens van angst en depressiviteit. Ook kunnen er problemen optreden met het onthouden, concentreren, plannen en organiseren. Dit kan gepaard gaan met onrustig of zelfs ontremd gedrag. Onze psychologen kunnen u daarbij helpen. Zij doen dit op basis van úw hulpvraag, bespreken met u een behandeldoel en maken zo een behandelplan op maat. Behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken en gesprekken met mensen uit uw omgeving. Onze psychologen gebruiken daarbij gedragstherapeutische methodes met aandacht voor wat u wél nog kunt (uw positieve gezondheid - zie kader). Aanvullend kunnen zij (neuro)psychologisch onderzoek doen. Ook helpen onze psychologen (mantel)zorgverleners in het omgaan met uw (eventueel veranderde) gedrag. 

Onze psychologen werken nauw samen met andere zorgprofessionals van De Zorggroep en collega’s van Hulp bij Dementie. Bij een chronische ziekte spelen vaak meerdere hulpvragen en dan is afstemming met andere hulpverleners belangrijk om u zo goed als mogelijke zorg en begeleiding te kunnen bieden. De behandeling is vaak mediatief. Dit betekent dat zorgprofessionals, mantelzorgers en familie ingezet worden om uw leefomgeving zo goed mogelijk op uw behoefte aan te passen.  De psychologen van De Zorggroep bieden zowel hulp als u thuis of in één van onze zorglocaties woont.

 
Kosten en vergoedingen als u in een locatie van De Zorggroep woont

Kosten en vergoedingen als u thuis woont
Contact