Onze visie op thuiszorg


 

088 - 61 088 61Dag en nacht bereikbaar

Onze visie op Groene Kruis Thuiszorg

Groene Kruis Thuiszorg heeft hart voor mensen. Zij voelen zich bij ons welkom, rechtvaardig behandeld en gerespecteerd. Vertrouwen en veiligheid vormen voor ons de basis voor een gelijkwaardige relatie tussen mensen.

Groene Kruis Thuiszorg streeft naar oplossingen voor cliënten die hun zelfredzaamheid en zorgonafhankelijkheid ondersteunen en kwaliteit van leven in stand houden of verbeteren. Werken vanuit de zorgvisie van Groene Kruis Thuiszorg betekent dat iedere cliënt en zijn persoonlijke situatie uniek zijn en het vertrekpunt zijn voor de zorgverlening. Elke cliënt heeft een eigen persoonlijk en professioneel netwerk en een eigen manier om met zijn problemen om te gaan.

Oplossingen die de medewerkers van Groene Kruis Thuiszorg bieden sluiten daarop aan. Geen standaard aanpak dus.
Onze kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en bekwaam.

Een klantverhaal over Groene Kruis Thuiszorg

“Mijn eerste kennismaking met de wijkverpleegkundige van Groene Kruis Thuiszorg was ook mijn eerste ervaring met ‘gewassen en aangekleed’ worden. Ik voelde mij in het begin erg onzeker omdat ik niet uit de voeten kon en voor alles om hulp moest vragen. Dit veranderde snel toen ik die zorg en aandacht kreeg die ik nodig had, waardoor ik naast de verzorging ook de gelegenheid kreeg om mijn vragen te stellen of te vertellen hoe het met mij ging. Ik had niet verwacht dat ik het nodig zou hebben om eerst even mijn ei te leggen voordat ik onder de douche ging.

Bijzonder is dat het team op één lijn zit. Doordat de een iets aanvult wat ik aan de ander heb gevraagd, wordt mijn vraag (of datgene waar ik mee zit) volledig beantwoord, in een totaalbeeld. Ik ben gestimuleerd in het zelfstandig douchen, tubi grip en sokken/ schoenen zelf aan doen, op een manier die ondersteunend was en zeker niet betuttelend (iets waar ik voorzichtige angst voor had). Toen ik al toe was aan beëindiging van de zorg heb ik nog een paar extra dagen gekregen om in het afgelopen weekend zonder hulp te douchen omdat aan mij te zien was dat ik me nog onzeker voelde, terwijl het wel in mijn mogelijkheden lag.

Ik ben erg blij dat ik niet eerder ‘losgelaten’ ben dan dat het voor mij ook goed voelde. Ik voel mij op een goede, zorgzame, adviserende manier begeleid en kijk terug op een goede ervaring. Ik wens Groene Kruis Thuiszorg en haar medewerkers toe dat iedere volgende klant net zo blij is als ik met dit team”.