Nieuwe directeur Wonen

25 mei 2023 - Nieuwe directeur Wonen regio Midden-Limburg: Marion de Ruyter

 

De Zorggroep is verheugd te kunnen melden dat Marion de Ruyter, per 15 augustus 2023, aantreedt als nieuwe directeur Wonen bij De Zorggroep. Zij wordt de directe collega van Esther Cromheecke-Horsten. Marion zal zich gaan richten op de regio Midden-Limburg.

Na 23 jaar komt Marion weer terug naar De Zorggroep, waar ze in 1988 haar loopbaan begon als wijkverpleegkundige. In de loop der jaren heeft ze haar kennis vergroot door middel van (post)academische opleidingen en waardevolle ervaring opgedaan in diverse directieposities. Haar laatste functie was bij Cicero Zorggroep als Directeur Revalidatie, Transmurale zorg en Cicero Thuis.

Met haar ervaring in de zorg voor ouderen kent Marion de uitdagingen die er liggen. “De cultuur en de dynamiek spreken me enorm aan, vooral nu we op het punt staan om de zorg te transformeren en toekomstbestendig te maken. Mijn achtergrond als wijkverpleegkundige en uitgebreide ervaring in de keten van de ouderenzorg maakt dat ik bekend met alle facetten van de zorg.”

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft De Zorggroep met deze benoeming een doelgerichte directeur gevonden die met warme betrokkenheid deze functie zal bekleden. Marion zal samen met Esther werken aan de verdere ontwikkeling van de sector Wonen en aan de realisatie van de strategische ambities om het verschil te maken in vitale gemeenschappen.

Marion: “Ik heb goede herinneringen aan de ruim 10 jaar dat ik in verschillende functies voor De Zorggroep heb gewerkt. Ik kijk ernaar uit om hier weer aan de slag te gaan. Mijn adagium is ‘cliënt centraal, medewerker cruciaal, in een financieel gezonde organisatie’. Samen met de cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers én collega’s streef ik naar de hoogst mogelijke kwaliteit van leven voor onze cliënten. Dit wil ik graag bereiken door medewerkers te versterken en hen ruimte te bieden het beste uit zichzelf te halen.”