Nieuwe directeur Wonen


5 april 2023 - Nieuwe directeur Wonen: Esther Cromheecke-Horsten

De Raad van Bestuur is verheugd te kunnen melden dat mevrouw Esther Cromheecke-Horsten per 15 mei 2023 aantreedt als nieuwe Directeur Wonen bij De Zorggroep. Zij volgt hiermee José van Vliet op die deze functie tijdelijk vervulde. Esther zal zich gaan richten op de regio Noord-Limburg.

Esther heeft een zeer brede ervaring in diverse leidinggevende functies. Begonnen als officier bij de Koninklijke Luchtmacht heeft ze na enkele jaren de switch gemaakt naar de zorgsector en daartoe diverse relevante opleidingen gevolgd.

In de loop der jaren heeft ze gedegen ervaring opgedaan in de ouderenzorg. Ze onderstreept de gedachte dat er in de zorg op een andere manier gewerkt moet worden om deze toekomstbestendig te maken en ze durft mee te denken in oplossingen. Met haar resultaatgerichte mindset kan De Zorggroep de transformatie gaan maken.

Haar laatste functie was Directeur Cluster Heerlen-Noord bij Sevagram. In deze functie stond aandacht voor de cliënten vanuit een welzijnsgedachte centraal.

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft De Zorggroep met deze benoeming een daadkrachtige directeur gevonden die met energie en humor deze functie gaat vervullen. Esther zal invulling geven aan de doorontwikkeling van de sector Wonen en aan de realisatie van de strategische ambities om het verschil te maken in vitale gemeenschappen.

Esther: ''Samenwerking is cruciaal binnen de zorg en ik geloof dat de verbinding tussen cliënten, naasten, vrijwilligers, medewerkers en andere betrokkenen de sleutel is tot succes. Ik kijk er naar uit om de organisatie en haar medewerkers beter te leren kennen. Mijn eerste indruk is in elk geval erg positief.''