Mevrouw Peeters - Coenen

Maak kennis met een ambassadeur van Vrienden van De Zorggroep.
 


Stilzitten is aan Mevrouw Peeters niet besteed. Deze kwieke dame, die woont in zorglocatie Ter Borcht in Baarlo, bezorgt het bewonersblaadje in de wijk rondom haar woning. “Dan kunnen ze zien wat er bij ons in Ter Borcht allemaal te doen is. Er zijn veel mensen die alleen wonen en die komen dan gezellig meedoen.”

Muziekmiddagen, verkoop van handwerk, gymen, ze vindt het leuke dingen om te doen. Actief zijn en belangstelling hebben voor anderen, het zijn haar toverwoorden om vitaal te blijven. “Ik heb 17 jaar gewerkt als vrijwilliger voor De Zonnebloem. Ik bracht het maandblad rond, hielp met uitstapjes. Dan zie je wel hoe belangrijk dat soort dingen voor mensen zijn.”

Mevrouw Peeters, afkomstig uit een tuindersfamilie, heeft ook met haar man samen steeds een groentetuin gehad. “Ik heb ook nu in Ter Borcht een tuintje waar ik groente kweek. En die groente maken we dan klaar in onze kookclub. Vers is toch nog altijd het lekkerst.”

Jarenlang zat ze in de cliëntenraad van de zorglocatie. En als er een muziekmiddag is verzorgt mevrouw Peeters altijd het ‘bedankpraatje’ voor de artiest die het zo gezellig maakte. Ook de handwerkclub bezoekt ze graag. “We maken er zulke leuke poppenkleertjes. Afgelopen jaar hebben we het personeel verrast met zelfgebreide sjaals voor carnaval. Weet je wel, in rood, geel en groen!”

Het werk van de Vriendenstichting vindt ze geweldig. “Meedoen aan een promotiefilm voor dit goede doel vind ik fijn. Voor mij een leuke dag, het kost me weinig moeite en hopelijk krijgen we veel donateurs.”

Aan Mevrouw Peeters zal het niet liggen. Ze heeft de donateurkaart al klaarliggen om in te vullen.