Meneer Baart

Maak kennis met een ambassadeur van Vrienden van De Zorggroep.
 


Als Adri Baart wordt gevraagd om mee te werken aan een promotiefilm voor de Vriendenstichting aarzelt hij geen moment. “Als ik wat voor een ander kan doen dan zal ik het niet laten. Je moet wat voor elkaar over hebben, ja toch?” Een man met een warm hart en gevoel voor sfeer. De kennismaking met Adri verloopt heel hartelijk.
 

Aan de muur in zijn gezellige appartement hangt een oude zwart-wit foto van een soldaat. Het is Adri tijdens zijn diensttijd. Het prentje toont een knappe jonge korporaal. “Ik heb er zo’n lol gehad joh. En nooit straf gehad. Nou ja, één keertje dan acht dagen corvee, omdat ik achtjes met de wagen had gereden. Maar ik had er leuke kameraden, geweldig.”

Aan de muur hangen ook foto’s van een uitbundig carnavalsfeest op een locatie van De Zorggroep in Venray. Adri was er destijds prins carnaval in 2009. “Ze kwamen het me vragen en natuurlijk heb ik dat gedaan. Ik heb ervan genóten. Samen met mijn prinsesje heb ik er een prachtig feest van gemaakt.” Gezelligheid vindt hij belangrijk. Een mens heeft volgens hem ‘soms een verzetje nodig’. En daar wil hij graag een handje bij helpen.

En dat handje helpen werd Adri met de paplepel ingegoten. Zijn ouders dreven eerst in Zeeland en daarna in Meerlo een verzorgingspension (Huize Catharina). Daar werken vond hij fantastisch. Zijn moeder (een verpleegkundige) heeft hij tot haar 99e jaar zelf verzorgd. Voor het Rode Kruis reed hij jarenlang op de ambulance. De zorgende eigenschappen zitten blijkbaar in de genen van de familie Baart, want ook zijn dochter is werkzaam in de zorg.

“Je hebt elkaar toch allemaal nodig? Contact met je medemens is belangrijk. En als ik de Vriendenstichting daarbij een steuntje in de rug kan geven, dan doe ik dat graag. Dat vind ik vanzelfsprekend."