Theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ groot succes

September 2023 - Ruim 1000 zorgmedewerkers van zes zorgorganisaties gingen vorige week naar de bloedeerlijke en uitdagende theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ in de ECI Roermond. Een theatervoorstelling speciaal voor zorgmedewerkers om samen het gesprek aan te gaan over de zorg van morgen. ‘Dit moet iedereen zien!’ was een veelgehoorde reactie van de bezoekers. 

De voorstelling gaat over de actuele belevingswereld van zorgmedewerkers, hun dilemma’s en hun nooit aflatende inzet voor cliënten. Over moeilijke keuzes maken en wat dat doet met hun zorghart. Over een zorg-probleem dat van de hele samenleving is. 

‘Herkenbaar’, ‘prachtig’, ‘indrukwekkend’, zomaar een aantal kreten die door de bezoekers aan de voorstellingen werden gegeven. Na de voorstelling gingen de bezoekers met elkaar in gesprek. Tijdens de nagesprekken is nagedacht over wat medewerkers willen, wat ze uit de voorstelling meenemen naar het werk en hun team maar ook of er ideeën en tips zijn voor de toekomst. Meer aandacht en zorgen voor elkaar als collega’s, maar ook de cliënt de aandacht kunnen geven die hij verdient en het -soms moeilijke- gesprek voeren met familie en naasten waren veelgehoorde gespreksonderwerpen. 

De theatervoorstellingen ‘Mag ik je kussen?’ zijn in samenwerking georganiseerd speciaal voor alle medewerkers van Proteion, La Providence, Sint Jozef, Vincent Depaul, De Zorggroep en Land van Horne. 

Met dank aan TheaterMakers Radio, Actiz, A+O VVT (Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om dit mogelijk te maken.