Logeerhuis VerBliëfriëk

GemeenteVenlo

Tollensstraat 45
5921 CB

BlerickLogeerhuis VerBliëfriëk is bedoeld voor volwassenen die tijdelijk niet zelfstandig thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld als de mantelzorg vakantie heeft, overvraagd wordt of als er geen mantelzorg is en er een acute situatie optreedt. 

Gasten kunnen gebruik maken van een van de zeven volledig ingerichte appartementen, die bestaan uit een zit-/slaapkamer met klein keukenblok en een aparte badkamer. Vooraf wordt afgesproken hoe lang de verblijfsperiode duurt. Gedurende die periode wordt zo nodig gekeken wat er aan netwerk nodig is, zodat de gast weer goed naar huis kan.

Het logeerhuis wordt gerund door een professionele coördinator met een team van vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat elke gast zich welkom voelt en persoonlijke aandacht krijgt. Gasten kunnen, als zij dat willen, deelnemen aan activiteiten. Die vinden met name plaats in het 'Dorpsplein', de gezamenlijke ruimte van het logeerhuis. Daar kan men ook samen koffie drinken. In de mooi aangelegde tuin rondom het complex kan men prettig zitten en genieten van wat er groeit en bloeit.

Als de gast in zijn thuissituatie al thuiszorg kreeg, krijgt hij deze ook in het logeerhuis. Een thuiszorgmedewerker komt dan naar het logeerhuis toe. Dat geldt ook voor geplande nachtzorg. Voor onverwachte situaties wordt een beroep gedaan op de professionals in de naastgelegen groepswoningen van De Zorggroep.

Logeerhuis VerBliëfriëk is een initiatief van De Zorggroep en diverse welzijn- en zorgorganisaties in Blerick. 

Voor het verblijf is geen verwijzing van de huisarts nodig of een indicatie van het CIZ.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Klantenservice van De Zorggroep, telefoon: 088-61 088 61. Ook kunt u een mail sturen naar logeerhuis.blerick@dezorggroep.nl  

 

Meer locaties in de buurt
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
Centime TegelenDe Lom de Bergstraat 2-12
Kortdurend verblijf in Cavalier Heren van Tegelen 3