Leefstijlmonitoring

Veilig en verantwoord thuis blijven wonen.
 

Heeft u vragen?
088 - 61 088 61Dag en nacht bereikbaar

Groene Kruis Leefstijlmonitoring is geschikt voor iedereen die graag zelfstandig wil blijven wonen, maar waarbij er twijfel is of dit wel veilig en verantwoord is. Vooral voor  mensen met chronische ziekten of (beginnende) dementie biedt leefstijlmonitoring uitkomst. Zo kunt u met een veilig gevoel blijven wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving.

Groene Kruis Leefstijlmonitoring is een systeem waarbij enkele onopvallende sensoren op gangbare plekken in uw huis worden opgehangen. De sensoren registreren 24 uur per dag, zeven dagen per week, uw bewegingsactiviteiten. Via de computer kunnen uw familie en mantelzorgers de gegevens inzien. U kunt deze gegevens delen met uw behandelaar of zorgverlener. De input uit het systeem kan aanleiding zijn voor een gesprek met de huisarts of wijkverpleegkundige. U behoudt uw privacy, maar er is toezicht zonder dat er continu een betrokkene aanwezig is.
Meestal worden de sensoren in de woonkamer, keuken, slaapkamer, op het toilet, in de badkamer en op de voor- en/of achterdeur geplaatst. Indien gewenst of noodzakelijk kunnen er meer sensoren worden geplaatst, bijvoorbeeld in de hobbykamer of op een tweede toilet.
Met Groene Kruis Leefstijlmonitoring krijgen uw familieleden, mantelzorgers of eventueel zorgverleners inzicht in uw bewegingsactiviteiten. Als blijkt dat er grote veranderingen plaatsvinden, kunnen ze u een helpende hand bieden of een gesprek met u aangaan. Daarnaast worden ze gewaarschuwd als u 's nachts de deur uitgaat en gaat dwalen, of al er een lange tijd geen beweging wordt gedetecteerd. Er wordt in dat geval altijd contact gezocht met de contactpersonen die u vooraf zelf heeft doorgegeven. Maar Groene Kruis Leefstijlmonitoring geeft ook zekerheid als er niets ongewoons gebeurt.

Het is mogelijk dat uw familie en/of mantelzorger een actieve melding ontvangt. Dat gebeurt als er bijvoorbeeld een lange tijd geen beweging wordt gedetecteerd of als de voordeur 's nachts open gaat. Groene Kruis Leefstijlmonitoring is niet geschikt als alarmeringssysteem bij acute noodgevallen. Voor zo'n situatie kunt u gebruik maken van Groene Kruis Personenalarmering, eveneens een dienst van Groene Kruis.

Groene Kruis Leefstijlmonitoring geeft niet alleen u een gerust gevoel, maar ook uw familie of mantelzorgers. U behoudt daarbij uw privacy, want u bepaalt zelf wie kan inloggen en wie inzicht krijgt. De sensoren worden bovendien in overleg met u en uw familie of mantelzorgers geplaatst. De Leefstijlmonitoring is daarnaast beveiligd, waardoor niet iedereen zomaar uw gegevens kan zien.

Ik wil meer informatie over Groene Kruis Leefstijlmonitoring

  1. Neem contact op de Klantenservice voor meer informatie: klantenservice@dezorggroep.nl of 088 - 61 088 61.

 

Aan het woord

"Sinds ik nieuwe medicijnen heb voor mijn Parkinson, ben ik 's ochtends niet uitgeslapen. Lastig, maar ik besteedde er weinig aandacht aan. Mijn dochter zag echter in mijn Leefstijlmonitoringsysteem 's nachts regelmatig beweeglijkheid en knoopte een gesprek met me aan. De puzzelstukjes vielen op z'n plaats. We hebben contact opgenomen met de huisarts en die heeft me mijn oude medicijnen weer voorgeschreven. Ik slaap weer als vanouds en ben 's ochtends niet meer moe."

Jos van Groesbeek (78)


7,1

Wij worden gemiddeld met een 7,1 beoordeeld op ZorgkaartNederland