Kortdurend VerblijfTijdelijk verblijf met zorg op één van onze locaties


De Zorggroep biedt Kortdurend Verblijf aan op verschillende locaties in Noord- en Midden-Limburg. U kunt van dit verblijf gebruikmaken wanneer u tijdelijk zorg nodig heeft, bijvoorbeeld om uw mantelzorger te ontlasten. Op deze manier kunt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Ons uitgangspunt is dat u de regie over uw leven in eigen hand houdt en zelf de dingen regelt die u nog kunt regelen.

Indien u thuis zorg (verpleging/verzorging) ontvangt, wordt deze tijdens het Kortdurend Verblijf voortgezet door het zorgteam op de locatie. De huisarts is en blijft uw hoofdbehandelaar. Na een kort verblijf van enkele dagen tot enkele weken op één van onze locaties dicht bij u in de buurt, keert u weer terug naar huis. Het is mogelijk om vooraf (maximaal één maand) een kamer te reserveren. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten op de locatie. 

Binnen De Zorggroep bieden we verschillende vormen van Kortdurend Verblijf:

Logeeropvang en deeltijdverblijf Wlz
Respijtzorg (vervangende zorg) Wmo
Logeeropvang op particuliere basis

Op de volgende locaties kunt u terecht voor Kortdurend Verblijf:

Heeft u zorg nodig omdat u om medische redenen tijdelijk niet zelfstandig kunt wonen? Dan verwijzen wij u door naar ons aanbod Eerstelijns Verblijf. Kijk hier voor meer informatie en mogelijkheden tot Eerstelijns Verblijf binnen De Zorggroep.

Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om gebruik te maken van Kortdurend Verblijf heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u zelf via de website van het CIZ aanvragen. U kunt ook bij de gemeente terecht voor een Wmo-indicatie. 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling. 

Bel naar: 088 - 61 01 755