Koen Plasmans

Maak kennis met een ambassadeur van Vrienden van De Zorggroep.
 


Op de kamer van Koen Plasmans hangt een grote poster van DE knuffelmarokkaan. Koen is namelijk een groot fan van Ali B. Samen met zijn idool staat hij op een foto in een stoere raphouding. Wat is zijn motivatie om ambassadeur te zijn van de Vriendenstichting? “Nou ja, ik ben gewoon te goed voor deze wereld!”

Tja, daar heb je zo één twee drie niet van terug. Koen schatert het uit. Sinds zijn 18e woont hij in verpleeg- en reactiveringscentrum De Witte Steen in Venlo. Daar heeft hij ook werk als koerier. Hij bezorgt er broodjes bij bewoners van D’n Horstgraaf en ook op De Witte Steen. “Dat is leuk om te doen. Ik ontmoet er zoveel mensen.”

Tijdens een uitstapje naar Maastricht kwam hij toevallig uit bij de filmset van de politieserie ‘Spangen’. “Dat vond ik echt heel tof. Er was net een moord gepleegd en ik heb lekker staan kijken.”

Als hem wordt gevraagd mee te doen in de promotiefilm voor de Vriendenstichting zegt hij dan ook meteen ja. “Zo, vanaf nu ben ik dus een echte PR-man geworden.”

Hij vertelt dat hij graag wat wil doen voor de medemens. Hij wil graag iets betekenen voor de cliënten van De Zorggroep. “Mensen, en vooral oudere mensen, moeten er met elkaar lekker op uit kunnen gaan. Dat is toch veel gezelliger dan steeds binnenzitten?”