IEP erkend als landelijk expertisecentrum D-Zep

Oktober 2023 - IEP erkend als landelijk expertisecentrum D-Zep

Het IEP (Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie) in Venray is na de positieve beoordeling van het CELZ (Commissie Expertisecentra Langdurige Zorg) per 29 september officieel erkend als Regionaal Expertise Centrum (REC) voor de provincie Limburg en landelijk als Doelgroep Expertise Centrum (DEC) voor mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag (D-Zep).

Samen met onze alliantiepartners Proteion, Stichting Land van Horne, Thuis in Zorg, Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg geven we invulling aan de REC-functie. Daarnaast werken we intensief samen met Zuid-Limburgse organisaties i.r.t. deze doelgroep.

Landelijk vormen we samen met regionale expertisecentra (REC), het andere DEC De Waalboog én het Kennisnetwerk D-Zep een doelgroepnetwerk. Een netwerk waarbij we kennis gaan verbeteren, ontwikkelen en delen over de behandeling en zorg voor de doelgroep ouderen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag en hun naasten. Samen met De Waalboog geven we verder invulling aan de DEC-functie. 

Deze doelgroep heeft complexe zorgvragen met de nodige uitdagingen. Met dit doelgroepnetwerk kunnen nu veel meer professionals en partners samen kijken naar wat er nodig is, onderzoek doen en een grotere expertise opbouwen rondom de doelgroep en deze kennis op grotere schaal verspreiden.