Hospice Franciscus

GemeenteWeert

Doolhofstraat 14
6001 XZ

Weert


Hospice Franciscus

Soms is de zorg thuis van iemand in de laatste levensfase niet (meer) te organiseren of er is sprake van complexe verpleegkundige zorg. Dan kan opname in een hospice een goed alternatief zijn, mede omdat het huiselijk aspect gewaarborgd blijft.

 
Franciscus Hospice heeft een regionale functie en is in principe bedoeld voor de inwoners van de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonck. Maar ook mensen van buiten deze plaatsen zijn welkom. De doelgroep gasten bestaat uit mensen vanaf 18 jaar bij wie door een arts of specialist is vastgesteld dat er sprake is van een palliatieve terminale fase met een levensverwachting van korter dan drie maanden. Het hospice is eigendom van de Stichting Eerbied voor het Leven en alle zorg wordt er geleverd door Groene Kruis Thuiszorg van De Zorggroep. Meer informatie kunt u vinden op www.franciscushospice.nl.
 
Meer over deze locatieMeer over zorg


Faciliteiten

Gastvrouwen

Kapel


Capaciteit

6
Hoe kom ik in aanmerking voor opname?

Als u in aanmerking wilt komen voor een opname in Hospice Franciscus heeft u een indicatie nodig die door een wijkverpleegkundige wordt gesteld. Voor een indicatie dient u rechtstreeks contact op te nemen met Hospice Franciscus.  Ook uw huisarts of behandelend arts kan deze aanvraag indienen.