Fit in de Wijk

Ontdek bij De Zorggroep het nieuwe sporten voor de 55-plusser: met uw eigen trainingsprogramma, gericht op stabiliteit, mobiliteit en spierkracht.

Heeft u vragen?
088 - 610 19 64 


Werk aan uw vitaliteit op een manier die bij uw levensstijl past: alleen of in groepsverband. Zelfstandig of met begeleiding van een deskundige fysiotherapeut of bewegingsagoog.

Sporten geeft energie en houdt je fit. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten en/of suikerziekte type 2. Door krachttraining versterk je je spieren, wat weer zorgt voor meer stabiliteit en evenwicht. Cardiotraining zoals roeien of fietsen, is gericht op het verbeteren van je conditie en het verbranden van vet. Door het sporten worden je hersenfuncties gestimuleerd. Het werkt stressverlagend en zorgt voor een positieve gemoedstoestand. 

Redenen genoeg om bij u in de wijk te gaan sporten onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut of bewegingsagoog van De Zorggroep. Tijdens het sporten wordt veel aandacht besteed aan dagelijkse bewegingen zoals traplopen, boodschappen tillen en huishoudelijke klussen.

Begeleiding
Onze fysiotherapeuten en bewegingsagogen helpen u om uw oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Want wij willen graag dat u er baat bij heeft en plezier beleeft aan het sporten!

Heeft u een chronische ziekte of iets anders waar we rekening mee dienen te houden? Bijvoorbeeld artrose, etalagebenen of een andere aandoening. Laat het ons weten tijdens het eerste gesprek. We passen daar uw oefenprogramma natuurlijk op aan.

Groepsles
Binnen locatie Roermond Vitaal bieden we groeples(sen) aan. In groepsverband worden dan verschillende oefeningen gedaan met name gericht op het versterken van de romp maar ook van armen en benen. Grotendeels bestaat de les uit grondoefeningen op matten maar ook sport en spel komen aan bod.

Bekijk de folder Fit in de Wijk

Aanmelden voor Fit in de Wijk

Afmelden voor Fit in de Wijk

Locaties


Roermond Vitaal
Roermond Vitaal is gevestigd in Revalidatiecentrum Vita Nova in Roermond (voorheen Zorghotel).

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag van 09.00 tot 14.30 uur

Begeleidingsuren:
Maandag: 13.00-14.00 uur
Dinsdag: 13.00-14.00 uur
Woensdag: 13.00-14.00 uur
Donderdag: 13.00-14.00 uur
Vrijdag: 13.00-14.00 uur

De groepsles vindt plaats op:
Woensdag: 8.30 – 9.30 uurFit bij hof te Berkel
Fit bij hof te Berkel is gevestigd in Gezondheidscentrum hof te Berkel
hof te Berkel 1-9
5961 KX Horst

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.30 - 16.30 uur.
Begeleidingsuren op aanvraag.