Meneer Peelen

Maak kennis met een ambassadeur van Vrienden van De Zorggroep.
 


Meneer Peelen houdt wel van een feestje. Dat is inmiddels iedereen wel duidelijk die hem zag in zijn hoedanigheid van prins Carnaval 2009 in zorglocatie D’n Horstgraaf in Venlo. “Het was een prachtig feest. Mijn kleindochters waren mijn dansmariekes en samen hebben we de boel op stelten gezet.”

Actief zijn en het gezellig hebben. Dat is meneer Peelen op het lijf geschreven. Al jong is hij lid van een turnclub. De foto die hij laat zien toont een jonge man die turnt op de rekstok. Hij ontmoet er zijn vrouw en samen krijgen ze 2 dochters en 3 kleinkinderen.

“Na het turnen heb ik ook jarenlang aan wielrennen gedaan. Begin jaren tachtig heb ik driemaal de Bodensee rondgefietst.” Foto’s van hem op de wielrenfiets, foto’s van hem tijdens het skiën, foto’s van een partijtje voetbal. De sportman loopt ook nu nog fier rechtop. Actief blijven loont dus echt.

Maar ook het gezellig hebben, en andere mensen ontmoeten vindt hij belangrijk om goed gehumeurd te blijven. “Al sinds mijn jeugd heb ik een vriendenclub van 16 man. En we zien elkaar nog steeds. Eéntje woont inmiddels ook hier in D’n Horstgraaf.” Van de club ‘jongens’ kwamen er verschillende naar het carnavalsbal van 'prins Nol'. Er werd ouderwets lol gemaakt.

“Die Vriendenstichting doet goed werk. Het gaat in het leven maar om gewone dingen. Een praatje, een lolletje, een keer eruit. Daar wil ik best een dagje voor komen filmen.” En ja hoor, op de dag dat er gefilmd wordt heeft hij het prima naar zijn zin. De ene na de andere kwajongensgrap rolt uit zijn mond. Voor het goede doel….uiteraard.