Dhr. en mevr. Cremers - Sullot

Maak kennis met een ambassadeur van Vrienden van De Zorggroep.
 






Mevrouw Cremers woonde ruim een half jaar in zorglocatie Camillus in Roermond. Ze moest revalideren na een herseninfarct. Inmiddels is zij weer thuis bij haar man. “Neem van mij aan dat activiteiten en verzetjes belangrijk zijn en zeker in een verpleeghuis.”

Meneer Cremers valt zijn vrouw bij: “Je moet niet vergeten dat mensen om een reden in zo’n verpleeg- of verzorgingshuis verblijven. Vaak is dat helemaal geen mooie reden. Dan is een leuke middag of avond toch wel heel erg fijn om even je zinnen te verzetten.”

Meneer en vrouw Cremers zijn 60 jaar getrouwd en gezegend met twee zonen. Mevrouw Cremers zorgde altijd voor de kinderen en het huishouden. Meneer Cremers werkte ruim 30 jaar als ambtenaar bij de Kamer van Koophandel in Roermond. “Daar heb ik een grote kennissenkring opgebouwd.” In zijn werk leerde hij omgaan met mensen van alle pluimage. Persoonlijke aandacht, zo merkt hij, doet wonderen.

“Ik speelde ook in een mandoline-orkestje en later in verschillende dansorkesten. Verschrikkelijk leuke tijden daarmee gehad. Als muzikant maak je zo contact met andere muzikanten. Op Camillus sprak ik vaker met de accordeonist die daar optrad. Leny en ik hebben veel middagen genoten van zijn muziek.”

Onlangs maakte het stel een uitstapje naar het Gaiapark in Kerkrade. “Dat was zo’n fijne dag. Lekker samen weg. Daarna een heerlijk etentje, mijn vrouw genoot! Dat doet me dan goed, dat ik haar blij kan maken en dat ze lekker ontspant”.

Nog even wil hij het hebben over de mensen in zorgcentra. “Gun ze een verzetje. Ik kan mijn vrouw tenminste nog zelf een dagje meenemen. Maar er zijn zoveel mensen die afhankelijk zijn. Daar moeten we wat voor doen."