Dinsdag 7 november ontving Rogier van Deijck, specialist ouderengeneeskunde bij De Zorggroep, de Wim Claessens-prijs 2017. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de regionale beroepsvereniging Verenso aan een specialist ouderengeneeskunde die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor het vak.

Van Deijck kreeg de prijs als waardering voor zijn inzet bij het ontwikkelen van landelijke richtlijnen en het mede-oprichten van een transmuraal palliatief team. Belangrijk waren ook het helpen ontwikkelen van beleid vanuit zijn functie bij de Vakgroep Specialisten Ouderengeneeskunde en zijn promotie in maart 2017 op het onderwerp ‘Continue palliatieve sedatie’.

 Rogier van Deijck over het winnen van de Wim Claessens-prijs .“Aan de prijs is een geldbedrag verbonden. Het grootste gedeelte daarvan doneer ik aan hospice De Ark. Ik hoop dat dat op een structurele manier bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de mensen die daar verblijven. Daarnaast ga ik ervan uit eten met mijn eega, want die heeft mij de afgelopen jaren bij alles altijd geweldig gesteund, zoals bij het promotieonderzoek!”

Verenso reikte de Wim Claessens-prijs in Eindhoven uit tijdens een bijzondere bijeenkomst van de Regio Noord-Limburg en Oost-Noord-Brabant. De prijs is vernoemd naar wijlen verpleeghuisarts Wim Claessens die in het verleden vele jaren zijn sporen heeft verdiend in de zorg.