Hospice De Ark

GemeenteRoermond

Heinsbergerweg 176-F
6045 CK

RoermondIedereen kan in het leven te maken krijgen met ernstige ziekten, zelfs zo ernstig dat genezing niet meer mogelijk is. Op zo’n moment wordt alles anders en worden andere prioriteiten gesteld. In die laatste levensfase is er behoefte aan speciale zorg en aandacht om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Alle aandacht en zorg zal gericht zijn op een zo goed mogelijk leven in de tijd die nog rest.

 
De meeste mensen willen dan het liefst thuis zijn, in hun vertrouwde omgeving. Familie, huisarts, wijkverpleging en anderen zullen er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Dit lukt niet altijd. 
Is er thuis geen of te weinig verzorging, is de verzorging te zwaar of is er meer specialistische hulp nodig, dan kan een verblijf in De Ark een goed alternatief zijn. 

Ook al is thuis wonen niet meer mogelijk, De Ark biedt wel een huiselijke omgeving. Er zijn 14 eenpersoonskamers met elk een eigen toilet en wastafel. Er is een gezamenlijke badkamer. Elke kamer heeft uitzicht over de tuin, de vijver en het Roerdal. De kamers bieden voldoende ruimte om eigen dierbare spullen mee te nemen: de gemakkelijke leunstoel, een schemerlamp, een schilderij. Naast de mogelijkheid om in alle rust, privacy en geborgenheid in de eigen kamer te verblijven, heeft u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van twee ruime, sfeervol ingerichte huiskamers. Voor de familie is het mogelijk bij u in De Ark te overnachten.

Palliatieve terminale zorg is gericht op het verbeteren of zoveel mogelijk behouden van de kwaliteit van leven. Onze medewerkers zijn hierin gespecialiseerd. De zorg en ondersteuning is gericht op het zoveel mogelijk voorkómen en verminderen van klachten en problemen die kunnen optreden in de levensfase. Daarbij besteden we alle aandacht aan de cliënt als mens en helpen hen bij  angst en onzekerheid, levens- en zingevingvragen en verliesverwerking. Er is alle ruimte voor hun wensen en behoeften en die van de naasten. We stemmen de verzorging hierop af en bij voorkeur doen we dit samen met  familie en andere dierbaren. Wij bieden deskundige zorg met warmte en liefde, juist in een fase waarin dit misschien hard nodig is?

De Zorggroep is aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Limburg en neemt hieraan actief deel. Dit netwerk streeft naar optimale kwaliteit van de zorgverlening.

 
Betrokkenen bij de zorgverlening
Zorgdossier en zorgplan
Bezoek
Euthanasie
 
Onze medewerkers
Ons cijfer
Onze plannen

Meer over zorg


Faciliteiten

Gastvrouwen

Kapel


Capaciteit

14


#Hoe kom ik in aanmerking voor opname?

Als u in aanmerking wilt komen voor een opname in hospice De Ark, kunt u een aanvraag indienen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor een Zorgzwaartepakket 10 of Eerstelijns verblijf palliatieve zorg. Ook uw huisarts of behandelend arts kan deze aanvraag indienen. Een indicatie-adviseur van het CIZ geeft na beoordeling van de situatie een indicatie af. 

Zodra een zorgbemiddelaar van De Zorggroep deze indicatie heeft ontvangen, neemt hij contact met u op voor een intake-gesprek. Als u dat wenst, is ook een rondleiding in De Ark mogelijk. 

Meer locaties in de buurt
Herte HertenOp De Steen 81
Revalidatie Zorghotel Roermond RoermondNog geen eigen adres. Navigeer naar: Nassaustraat 116
St. Jan Baptist SwalmenNeerstraat 1
Camillus RoermondHeinsbergerweg 176