De Nieuwe Munt

GemeenteVenlo

Lingsterhofweg 124-126
5931 MB Tegelen

De Nieuwe Munt is een wijk net buiten het centrum van Tegelen. In De Nieuwe Munt kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen omgeving blijven wonen. Het is een wijk voor jong en oud waar zorg behoevende mensen en mensen die geen zorg nodig hebben door elkaar wonen. 


De Nieuwe Munt bestaat uit 48 koop- en 189 huurappartementen, gelegen aan twee straatjes en een plein. In het gebouw Cavalier is een dagbehandeling gevestigd voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Meer informatie hierover kunt u vinden via de link in de linkerkolom Meer over zorg, die hieronder staat. Of door te klikken op de link Dagbehandeling onderaan deze pagina, waar in de blokjes ook onze folders over dagbehandeling te vinden zijn. In Cavalier bevinden zich ook 10 appartementen voor kortdurend verblijf. Verder zijn in het gebouw Solidus een revalidatieafdeling, een behandelcentrum (fysio- en ergotherapie en logopedie) en een dagbesteding gevestigd. De Zorggroep huurt 60 zorgappartementen voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Ook in de 30 zorgappartementen die door Antares op basis van scheiden wonen-zorg worden verhuurd, levert De Zorggroep alle gevraagde zorg.

De door De Zorggroep aangekochte zes groepswoningen zijn bestemd voor 42 mensen met dementie. De groepswoningen bevinden zich in het gebouw Centime en kunt u elders onder deze naam vinden als aparte zorglocatie. Lukt zelfstandig wonen niet meer of niet meer volledig, dan kunnen ook de bewoners van de overige appartementen (vrije verhuur) een beroep doen op de diensten van Groene Kruis Thuiszorg en De Zorggroep.

De Nieuwe Munt is vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt er ook zelf dingen blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en kennissen. Daar waar nodig krijgt u natuurlijk hulp van onze medewerkers en vrijwilligers. Als bewoner van De Nieuwe Munt geniet u alle vrijheid en privacy. U woont in een eigen appartement of kamer waarvan u zelf de sleutel heeft. Ook kunt u uw appartement of kamer aanvullend naar eigen smaak inrichten.  Als u in een groepswoning woont, geldt dat voor uw eigen kamer.

In De Nieuwe Munt krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. In De Nieuwe Munt krijgt u als u in een groepswoning of revalidatiekamer woont automatisch een nieuwe arts: onze specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn. Woont u in een zorgappartement of krijgt u Groene Kruis Thuiszorg? Dan kunt u afhankelijk van uw indicatie eventueel uw eigen huisarts aanhouden.

Heeft u vragen over wonen bij De Nieuwe Munt, neem dan contact op met een van onze ambassadeurs Wonen, Welzijn en Zorg: Laurie Houwen, Loek Thijssen of Petra van Wylick. Zij zijn te bereiken via de Klantenservice van De Zorggroep, 088 61 088 61 of ambassadeur.wonen.welzijn.zorg@dezorggroep.nl.
Onze medewerkers
Ons cijfer
Onze plannen


Faciliteiten

Brasserie

Kapper

Kapsalon

Lift

Scootmobielruimte met oplaadpunt


Capaciteit

145
#


 

Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig.
Deze kunt u of kan uw huisarts ook via ons aanvragen.

  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755

Bewoners aan het woord

Ik woon nu ongeveer twee jaar in De Nieuwe Munt en het bevalt me fantastisch! Het personeel is uitermate vriendelijk. Er wordt dan ook goed voor mij gezorgd en niets is te veel. Ook is er is bijna iedere dag wel iets te doen.

De heer Rein de Rooij

woont sinds twee jaar in De Nieuwe Munt

Waarom De Zorggroep?

9,2

Wij worden gemiddeld met een 9,2 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
IEP Venlo VenloTegelseweg 210
Centime TegelenDe Lom de Bergstraat 2-12
Ruijsstraat Blerick VenloRuijsstraat 2, 2a, 4, 4a, 6, 6a, 8, 8a