Revalidatie

Onze revalidatie richt zich op uw herstel, zodat u snel weer naar huis kunt.
 

       

Mogelijk bent u net in het ziekenhuis aan uw knie geopereerd, is uw heup na een ongelukkige val gebroken of moet u herstellen van een hersenbloeding. Meestal volgt dan een periode van revalidatie om alledaagse zaken als lopen of praten opnieuw te leren. Dat is hard werken, zowel lichamelijk als geestelijk. Deskundige medewerkers van De Zorggroep staan klaar om u daarbij te helpen, met of zonder hulpmiddel.


Afhankelijk van het revalidatietraject is wellicht een opname op een van de revalidatieafdelingen van De Zorggroep wenselijk. Er zijn revalidatiemogelijkheden op verschillende locaties van De Zorggroep. Soms is het ook mogelijk om hier in deeltijd te revalideren. Revalidatie bestaat meestal uit meerdere vormen van therapie en ontspanningsactiviteiten.

In overleg met een arts wordt bepaald welke therapie├źn voor uw herstel nodig zijn. Denk aan logopedie als u moeilijk kunt praten of slikken. Of fysiotherapie als u problemen heeft met bewegen. En ergotherapie is nodig wanneer u moeite heeft met dagelijkse handelingen, zoals traplopen, een stoepje op- en afstappen, het oppakken van voorwerpen of wanneer u een andere zit-, lig- of werkhouding aan moet leren. De therapeut stelt een behandelplan op en verwerkt hierin handelingen die voor u belangrijk zijn om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Hoe vraag ik revalidatiezorg aan?

  1. Uw behandelend specialist bepaalt welke revalidatiezorg u nodig heeft.
  2. Met u wordt het behandelplan besproken.
  3. Dan wordt ook bepaald waar de revalidatie plaats vindt.

 Heeft u nog andere vragen over revalidatie?

Bel dan met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Telefoon 088 - 61 01 755
(bereikbaar tijdens kantooruren).

"Ik herinner me dat ik op de motor stapte en wakker werd in een ziekenhuis. Tussen die twee momenten verliepen drie maanden. Ik heb opnieuw moeten leren lopen, praten, schrijven, ja... wat eigenlijk niet? Keihard werken was het. Wat heb ik Sem van De Zorggroep vervloekt. Maar dankzij hem ben ik wel weer bijna de oude."

   Michael Schulten

   revalideerde na een motorongeluk

Waarom De Zorggroep?

  Locaties revalidatie