Revalidatie

Onze revalidatie richt zich op uw herstel, zodat u snel weer naar huis kunt.
 

       

Mogelijk bent u net in het ziekenhuis aan uw knie geopereerd, is uw heup na een ongelukkige val gebroken of moet u herstellen van een hersenbloeding. Er volgt dan een periode van revalidatie om alledaagse zaken zoals lopen of praten opnieuw te leren. Deskundige medewerkers van De Zorggroep staan klaar om u daarbij te helpen. Het uiteindelijke doel is dat u thuis weer zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en leven.


De Zorggroep is gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg. Dit is revalidatie die rekening houdt met de specifieke zorgvraag en het herstelvermogen van oudere mensen. Onderaan deze pagina vindt u de drie revalidatiecentra van De Zorggroep.
Het revalidatieprogramma bestaat uit therapieën, zowel individueel als in groepsverband. Dat is hard werken. Uw motivatie en inzet is daarbij van groot belang. Revalideren gebeurt overigens niet alleen tijdens de therapiemomenten. Wij zien álle dagelijkse activiteiten als oefening en training, zoals bijvoorbeeld aankleden, tanden poetsen en een boterham smeren.

Uw behandelteam
Tijdens uw verblijf op onze revalidatie-afdeling wordt u begeleid door een professioneel behandelteam. Dat bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde (arts), verzorgenden en verpleegkundigen, een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, diëtist, geestelijk verzorger en/of andere professionals.

Uw behandelplan
Samen met u bekijkt de specialist ouderengeneeskunde welke therapieën nodig zijn voor uw herstel. Denk aan logopedie als u moeilijk kunt praten of slikken. Of fysiotherapie als u problemen heeft met bewegen of traplopen. Ergotherapie is nodig wanneer u moeite heeft met dagelijkse handelingen, zoals een maaltijd bereiden, of wanneer u een andere zit-, lig- of werkhouding aan moet leren. Het behandelteam stelt samen met u een behandelplan op dat gericht is op herstel en terugkeer naar huis.

Hoe vraag ik revalidatiezorg aan?

Uw behandelend arts (huisarts of specialist) bepaalt welke revalidatiezorg u nodig heeft. 
De arts regelt een aanvraag voor het revalidatiecentrum.  

Heeft u vragen over revalideren bij De Zorggroep? 
Bel dan met onze afdeling Zorgbemiddeling, telefoon 088 - 61 01 755 (bereikbaar tijdens kantooruren). 

"Ik herinner me dat ik op de motor stapte en wakker werd in een ziekenhuis. Tussen die twee momenten verliepen drie maanden. Ik heb opnieuw moeten leren lopen, praten, schrijven, ja... wat eigenlijk niet? Keihard werken was het. Wat heb ik Sem van De Zorggroep vervloekt. Maar dankzij hem ben ik wel weer bijna de oude."

   Michael Schulten

   revalideerde na een motorongeluk

Waarom De Zorggroep?

  Locaties revalidatie