Dagbehandeling jonge mensen met dementie

Voor mensen die voor hun 65e levensjaar getroffen worden door dementie.

Heeft u vragen?
088 - 61 088 61
Stuur een e-mail

Als iemand al op jonge leeftijd beginnende dementie heeft, is dat vaak niet alleen confronterend voor de persoon zelf, maar ook voor de partner, kinderen en andere naasten. Voor jonge mensen met dementie kan hun leeftijd een extra belemmering zijn in de herkenning en erkenning van de ziekte. Onze gespecialiseerde dagbehandeling kan dan helpen.
 

Dagbehandeling Populier in Venlo helpt jonge mensen met dementie: mensen die voor hun 65e levensjaar worden getroffen door dementie. Dankzij deze dagbehandeling kunnen zij in de regel langer thuis blijven wonen. De behandeling bestaat naast therapie en geheugentraining uit het geven van informatie en advies, aan de cliënt zelf én aan familieleden en mantelzorgers. Meer informatie kunt u vinden in de folder die in een van de blokjes hieronder staat. Populier is gevestigd in zorgcentrum D'n Horstgraaf in Venlo.

Hoe vraag ik dagbehandeling voor jonge mensen met dementie aan?

Voor dagbehandeling heeft u een verwijzing nodig. Via uw huisarts  kunt u een verwijzing "Zorg in een groep" aanvragen. Dat valt onder Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntengroepen (GZSP). De kosten van de dagbehandeling worden vergoed door uw zorgverzekering en zitten in het basispakket. Heeft u van en naar de dagbehandeling vervoer nodig? Deze kunt u zelf aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u op de website van uw zorgverzekeraar.