Dagbehandeling Beukenrode

GemeenteVenray

Beukenlaan 1
5802 CJ

VenrayBeukenrode ligt op een voor Venray historische plaats, op loopafstand van het centrum. Het oorspronkelijke klooster der Franciscanen uit 1926 kreeg in 1968 de bestemming verpleeghuis en werd in 1989 grondig verbouwd. Na een tweede verbouwing in 2017 zijn de laatste bewoners verhuisd naar het aanpalende Rooyhof en is er in Beukenrode alleen nog een dagbehandeling gevestigd.

 

De inrichting en indeling van het gebouw bleken op een gegeven moment niet meer geschikt om zorg te verlenen op de manier zoals De Zorggroep voor ogen staat. De bewoners met dementie zijn daarom in 2015 al verhuisd naar groepswoningen aan het Vincentiushof in Venray. De bewoners met lichamelijke aandoeningen zijn in 2017 verhuisd naar 30 zorgstudio's in één van de vleugels van Beukenrode. Die vleugel heeft een eigen ingang, adres én naam gekregen: Rooyhof. Onder 'Rooyhof' vindt u op deze site dus meer info over deze zorglocatie.  

In Beukenrode is nu dus nog alleen een dagbehandeling gevestigd voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Meer informatie hierover kunt u vinden door te klikken op de link Dagbehandeling onderaan deze pagin. In de blokjes hieronder zijn ook onze folders over dagbehandeling te vinden.Hoe vraag ik dagbehandeling aan?

Voor dagbehandeling heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Verwijzing gebeurt meestal via huisarts, Riagg of RCGGz.  Na goedkeuring door het CIZ kunt u doorgaans direct deelnemen. De kosten worden betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen bijdrage. Als het alleen gaat om begeleiding kunt u ook dagbehandeling aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Dagbehandeling wordt dan vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 

1. Vraag via huisarts, Riagg of RCGGz een indicatie van het CIZ aan (voor behandeling)

2. Na goedkeuring van het CIZ kunt u doorgaans direct deelnemen of

3. Vraag een indicatie aan in de gemeente waarin u woont (voor begeleiding).

Meer locaties in de buurt
Revalidatie Beukenhof VenrayMerseloseweg 130
De Mulder VenrayVeltumse Kleffen 68
Vincentiushof VenrayVincentiushof 1 - 12
Rooyhof VenrayJulianasingel 67