Dagbehandeling Beukenrode

GemeenteVenray

Beukenlaan 1
5802 CJ

VenrayBeukenrode ligt op een voor Venray historische plaats, op loopafstand van het centrum. Het oorspronkelijke klooster der Franciscanen uit 1926 kreeg in 1968 de bestemming verpleeghuis en werd in 1989 grondig verbouwd. Na een tweede verbouwing in 2017 zijn de laatste bewoners verhuisd naar het aanpalende Rooyhof en is er in Beukenrode alleen nog een dagbehandeling gevestigd.

 

De inrichting en indeling van het gebouw bleken op een gegeven moment niet meer geschikt om zorg te verlenen op de manier zoals De Zorggroep voor ogen staat. De bewoners met dementie zijn daarom in 2015 al verhuisd naar groepswoningen aan het Vincentiushof in Venray. De bewoners met lichamelijke aandoeningen zijn in 2017 verhuisd naar 30 zorgstudio's in één van de vleugels van Beukenrode. Die vleugel heeft een eigen ingang, adres én naam gekregen: Rooyhof. Onder 'Rooyhof' vindt u op deze site dus meer info over deze zorglocatie.  

In Beukenrode is nu dus nog alleen een dagbehandeling gevestigd voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Meer informatie hierover kunt u vinden door te klikken op de link Dagbehandeling onderaan deze pagin. In de blokjes hieronder zijn ook onze folders over dagbehandeling te vinden.Hoe vraag ik dagbehandeling aan?

Woont u nog thuis en wilt u graag gebruiken maken van de dagbehandeling? Voor dagbehandeling heeft u een verwijzing nodig. Via uw huisarts kunt u een verwijzing ‘Zorg in een groep’ aanvragen.

Dat valt onder Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen (GZSP). De kosten van de dagbehandeling worden vergoed door uw zorgverzekering en zitten in het basispakket. Heeft u van en naar de dagbehandeling vervoer nodig? Deze kunt u aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Wij helpen u hier graag mee verder.

Meer locaties in de buurt
IEP Venray VenrayOverloonseweg 6
Blauwververstraat VenrayBlauwververstraat 14, 16, 18 _x00D_ en Vollenbergstraat 15
De Mulder VenrayVeltumse Kleffen 68