Crescendo

GemeenteVenlo

Via Crescendo 1
5912 AV

Venlo


In Crescendo in Venlo bevinden zich vijf groepswoningen en 42 zorgappartementen van De Zorggroep. De appartementen zijn voor mensen die verzorging en verpleging nodig hebben en in de groepswoningen wordt zorg verleend aan mensen met dementie.

 
Crescendo is in de wijk Maaswaard gebouwd, aan de rand van het centrum van Venlo. Als bewoner krijgt u het gevoel buiten de stad te wonen met een prachtige panorama op diezelfde stad. Crescendo is ruim opgezet en biedt haar bewoners een hoge kwaliteit van wonen, gecombineerd met zorg. Het is een wooncomplex voor jong en oud, voor mensen die extra hulp nodig hebben, maar ook voor mensen die daar nog lang niet aan toe zijn.

De 42 ruime zorgappartementen van De Zorggroep zijn voorzien van technische hulpmiddelen (domotica) en zijn bedoeld voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen, maar ook zorg nodig hebben.  

De vijf groepswoningen bieden elk plaats aan zeven bewoners met dementie. Zij vormen samen een huishouden en hebben in de groepswoning een eigen kamer, waar zij zoveel als mogelijk de regie kunnen houden over hun dagelijkse leven. In Crescendo krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Wonen in Crescendo betekent zoveel mogelijk wonen en leven zoals thuis.

In de gezellige buurtkamers ''De Notenkraker'' en ''De Sol-sleutel'', op de begane grond, kunnen bewoners van Crescendo terecht voor een praatje, een lekker kopje koffie, een spelletje kaart of een warme maaltijd.

Onze medewerkersFaciliteiten

Gastvrouwen

Lift

Scootmobielruimte met oplaadpunt


Capaciteit

77#


Hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Om naar deze zorglocatie te verhuizen, heeft u een zorgindicatie nodig. Deze kunt u of uw huisarts aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zorgbemiddeling kan u hierover informatie geven.


  1. Neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling.
  2. We bekijken of het op korte termijn mogelijk is om naar deze zorglocatie te verhuizen.
  3. Is dat niet het geval, dan kijken we of er andere locaties zijn waar u naar toe zou willen.
             Of u kiest er voor om te wachten totdat er een plaats vrij is in de zorglocatie van uw voorkeur.

 

DIRECT AANVRAGEN Of bel naar: 088 - 61 01 755 (Tijdens kantooruren)


Leonie Ramakers

Manager Crescendo

Waarom De Zorggroep?

8

Wij worden gemiddeld met een 8 beoordeeld op ZorgkaartNederland


Meer locaties in de buurt
De Beerendonck VenloDeken van Oppensingel 8
Hospice Mariaweide VenloNieuwstraat 41
Dagbehandeling De Nieuwe Munt TegelenHeren van Tegelen 3 & 6