Laatste nieuws omtrent het coronavirus


Update 22 oktober 2020 - Meest gestelde vragen

Lees de meest gestelde vragen hier.

Staat uw vraag er niet bij of wordt uw vraag niet voldoende beantwoord? Kijk dan voor actuele informatie op de website van het RIVM of bespreek het met onze zorgmedewerkers of bel naar de klantenservice: 088 - 61 088 61.


 

Datum 16 oktober 2020

Hoe werken wij?

De coronabesmettingen lopen landelijk hard op. De afgelopen tijd is dan ook een aantal maatregelen aangescherpt. We zijn goed voorbereid op de tweede golf. Het draaiboek en de protocollen liggen klaar. Toch vraagt de actualiteit om flexibiliteit en een continue alertheid en waakzaamheid om de juiste beslissingen te kunnen nemen. We onderscheiden maatregelen op 3 niveaus:

1. Landelijke maatregelen

Hieronder vallen:

  • De algemene gedragsregels zoals: 1,5 meter afstand, vaak je handen wassen, hoesten en niesen in je elleboog en het gebruik papieren zakdoekjes.
  • Maximaal 3 personen mogen tegelijkertijd in 1 bezoek per dag een cliënt bezoeken. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal personen.
  • Groepsgroottes worden zoveel mogelijk beperkt, met een maximum van 30 personen.
  • Waar mogelijk werken medewerkers thuis.
  • Contactberoepen registreren hun klanten i.v.m. mogelijk contactbronnen-onderzoek.
  • Alle horeca gelegenheden binnen De Zorggroep worden stilgelegd voor externe bezoekers (restaurants en eetpunten).

2. Regionaal ofwel De Zorggroep overkoepelend

Naast de landelijke ontwikkelingen houden we de regionale besmettingen ook goed in de gaten en passen maatregelen aan als dat nodig is. Daarom geldt sinds 30 september voor alle medewerkers en bezoekers van De Zorggroep dat er continu preventieve PBM gebruikt moet worden. Dat betekent continu een chirurgisch mondneusmasker en handschoenen bij bepaalde handelingen en lichamelijke verzorging.

3. Maatwerk

Iedere situatie en locatie is anders. Dat vraagt om maatwerk en een professionele inschatting van welke maatregelen het meest effectief zijn. In ons draaiboek maken we een onderscheid op groen, geel, oranje en rood en dit wordt toegepast op de kleinst mogelijke eenheid. Dat wil zeggen aanvullende maatregelen kunnen gelden voor slechts 1 kamer of appartement van een cliënt of een woongroep, een of enkele afdeling(en) of de hele locatie. Als er geen besmettingen zijn binnen de kleinste eenheid, gelden de maatregelen uit fase groen, bij 1 of meer besmettingen gaan de maatregelen uit fase geel, oranje of rood in. Op deze manier denken we het welzijn en de veiligheid van alle cliënten en medewerkers zo optimaal mogelijk te waarborgen.


 

Datum 2 oktober 2020

In ons land nemen de besmettingen met het coronavirus hard toe. Landelijk zijn de maatregelen al aangescherpt. Ook regionaal maken we ons grote zorgen. Reden om extra alert en waakzaam te zijn. Een aantal algemeen geldende maatregelen wordt vanwege deze landelijke en regionale ontwikkelingen aangescherpt. We vragen uw aandacht voor het volgende:

  • Het gebruik van preventieve persoonlijke beschermingsmiddelen wordt uitgebreid. Voor alle medewerkers en bezoekers van De Zorggroep geldt dat er continu gebruik wordt gemaakt van een chirurgisch mondneusmasker. 
  • Tevens mogen er -conform beleid van de overheid- maximaal 3 personen (van 13 jaar en ouder) gelijktijdig een cliënt bezoeken.
  • Groepsgroottes worden zoveel mogelijk beperkt. Dit is afhankelijk van de omvang van de ruimte en het waarborgen van de 1,5m afstand.

Meer maatwerk
De ervaringen van de eerste corona-golf hebben duidelijk gemaakt dat er behoefte is aan meer maatwerk. Lokaal wordt een risico-inschatting gemaakt en kunnen maatregelen verder worden aangescherpt als dat nodig is. Het kan dus voorkomen dat de ingezette maatregelen per locatie of per wijkteam verschillen. Ook zijn we beter voorbereid: we hebben genoeg beschermingsmiddelen, herkennen ziekteverschijnselen beter en kunnen meer en sneller testen. We hopen op uw begrip en dat u de richtlijnen in acht neemt. Denk daarbij altijd aan: 1,5 meter afstand, het dragen van een mondneusmasker en een goede (hand)hygiëne.

 


 

 

Hartelijk welkom op de nieuwspagina omtrent het coronavirus, met daarin het laatste coronanieuws van De Zorggroep. De vorige nieuwspagina teruglezen? Dat kan hier.